Rasmus MägiFoto: Jörgen Norkroos
Kergejõustik
25. august 2016, 21:13

HURRAA! Rasmus Mägi võitis Teemantliiga etapi (21)

Kergejõustiku Teemantliiga etapil Šveitsis, Lausanne'is võitis Rasmus Mägi meeste 400 meetri tõkkejooksu ajaga 48,59, mis jäi vaid 0,19 sekundiga alla Rio de Janeiro suveolümpiamängude finaalis püstitatud Eesti rekordile.

Seitsmest stardis olnud mehest jäi Mägi isiklik rekord alla kahele Keenia mehele - Rio hõbemedalistile Boniface Mucheru Tumutile ja mullusele maailmameistrile Nicholas Bettile. Tumuti takerdus lõpusirgel tõkkesse, lonkis lõpuni ja sai kirja aja 1.08,05, Bett kaotas eestlasele 0,09 sekundiga. Rohkem Rio olümpia finaalis jooksnud mehi Lausanne’is stardis polnud.

Et meeste 400 meetri tõkkejooks polnud Lausanne’i etapil Teemantliiga üldarvestusse minev ala, ei kaasnenud Mägile esikohaga 10 000 euro suurust auhinnaraha ega võistlussarja punkte. Neid on Mägil võimalik teenida homme Pariisis toimuval Teemantliiga eeleelviimasel etapil.

Seal ootab Eesti tõkkejooksjat juba märgatavalt esinduslikum konkurents – Lisaks Tumutile ja Bettile on stardis nii olümpiavõitja Kerron Clement (USA), olümpiapronks Yasmani Copello (Türgi) kui ka Rio olümpial samuti finaali jõudnud, aga seal valestardi tõttu diskvalifitseeritud Javier Culson (Puertoriiko).