Reinar Hallik tabas 13 kaugviskest 10 ja tõi kokku 34 punkti.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
27. august 2016, 04:00

Kas Reinar Hallik püstitas Eesti korvpallikoondise rekordi? (2)

Kuldkäsi Reinar Hallik püstitas võimaliku Eesti korvpallikoondise rekordi, tabades koduse nelja rahvuse turniiri lõpetuseks 102:49 võidumängus Albaaniaga kümme kolmepunktiviset! (Täpset statistikat polnud eile õhtul käepärast, kindlasti on Aivar Kuusmaa arvel üheksa täpse kaugviskega mäng: 1993. aasta EMil Eesti – Saksamaa 113:103.)

Üks eestlane on rahvusvahelises mängus tabanud kümme kaugviset – Gert Kullamäe kümmekond aastat tagasi klubide eurosarjas Bambergi kasuks mängus Permi Ural-Greatiga. Kullamäe koguski täpselt 30 punkti ja aitas Bambergil võita 80:78.

"Seda mängu ei saa niimoodi võtta," kommentaaris Hallik oma korviseeriat. "Sain vabalt visata. Nagu oleksin trennis pannud, see ei näita midagi."

Siiski oli mängumehe sõnul selline ühepoolne mäng vajalik: "Võib-olla oligi hea. Saime lahti joosta, lõdvemalt võtta ja suurelt võita. Meil on paar päeva aega veel midagi lihvida. Edaspidi ei tohi tulla neid pahasid ärakukkumisi, mis sel turniiril. Oleme ees olnud ja mängu kontrollinud, aga siis ära vajunud. Loodame neid vältida, kuid oleme näidanud ka midagi positiivset."

Albaania teenis Eesti vastu poolajaga 24 ja mängu lõpuks 33 vabaviset, mida on sellise klassiga meeskonnale liiga palju antud. Peatreener Tiit Sokk nentis, et korvi all pole üldiselt murekoht mitte niivõrd suur vigade arv, vaid ikkagi lauavõitlus: "On raske mängida, kui teised nii palju lisaviskeid saavad."

Kas Eesti koondis on kolme nädala jooksul peetud üheteistkümne kontrollmänguga nüüd EM-sarjaks valmis? "Eks loodad kogu aeg, et nüüd hakkavad mehed sisse viskama. Küsimus on ka pingetaluvuses, kogemuste puudumine on mõneski mängus meestele pinge peale löönud. Näiteks eile (üleeile mängus Iisraeliga – toim) andsime ühel hetkel järele. Enamik mänge on olnud tasavägised ning loodan, et tänane kohtumine andis väikese vabanemise ja aitas pinget maha võtta. Usun, et EM-mängudes saab visketabavus paremaks minna. Viimane periood oli ka päris raske, pidasime üheksa päevaga kuus mängu," rääkis Sokk.

Eesti oli kaks esimest mängu teatavasti kaotanud ja lõpetas koduse turniiri kolmandana. Esikoha sai Ukraina 84:67 võiduga Iisraeli üle. Esimese EM-valikmängu peab Eesti koondis kolmapäeval, kui kell 19 võõrustatakse Valgevenet.