Serviti kapten ja kogenud paremäär Kristjan Muuga proovib pääseda Peterburi mängijate pitsitusest.Foto: Põlva Serviti
Käsipall
29. august 2016, 04:00

Kalmer Musting: hea, et Peterburi meile eurosarja eel koha kätte näitas

Valitsev Eesti käsipallimeister Põlva Serviti kontrollis nädal enne eurosarjamängude algust vormi kodusel turniiril Põlva Cup, mille finaalis saadi Venemaa tippklubi Peterburi HC käest 18:32 nahutada. Peatreener Kalmer Musting nägi asja positiivset külge.

"25 minutit püsisime punkt-punkti mängus, aga siis algas lagunemine. Oleks tulnud vastasest hammastega kinni hoida, aga ei suutnud. Venelased olid muidugi tublid kah ja armu meile ai andnud – panid täie auruga lõpuni. Samas andsin ise kõigile meestele mänguaega ja lasin noorematel suurt mängu nuusutada. Peterburi on meie mõistes ikkagi tippmeeskond.

Aga olen rahul, et meile koht kätte näidati. Pildi sain koduse turniiriga igatahes selgemaks. Nädal varem Leedus mängitud turniiril olid kehvemad nii mängupilt kui ka tulemused. Toona logises kõik igalt poolt, aga nüüd olid osad asjad siiski paigas," viitas Musting reedel ja laupäeval peetud alagrupimängudele, kus Serviti võttis kolm võitu – Peterburi duubel alistati 34:23, Soome kõrgliigaklubi Grankulla IFK 28:23 ja HC Vilnius 38:27, kellega nädal varem 30:30 viigistati.

Alanud nädalal peab Serviti meeskond andma ettevalmistusele viimase lihvi, sest juba laupäeval ootab ees EHF karikasarja (tugevuselt teine käsipalli eurosari) esimese eelringi kohtumine Rumeenias, kui vastu tuleb Timisoara SCM Politehnica meeskond.

"Kodune turniir näitas ära, et meie suur probleem on hetkel mäng 7-6 olukordades, mida uus reeglimuudatus lubab. Peterburi vastu jäime kaitses sellega selgelt hätta. Rünnakul proovisime seda hästi natuke, aga jäime samuti hätta," märkis Musting.

Nimelt hakkas käsipallis suvel kehtima reeglimuudatus, mis lubab väravavahi asendada erimärgistuseta väljakumängijaga, mis omakorda lubab ükskõik millisel mängijal vahetusse söösta ja väravavaht tagasi platsile lubada (varem pidi seda tegema erimärgistusega mängija).

Rio olümpialgi ohtralt kasutust leidnud muudatus lisab mängule dünaamikat ja rünnakutele variatsiooni, ent nõuab hoolikat harjutamist, sõnas Musting ja lubas algaval nädalal sellele ohtralt tähelepanu pöörata.