Sergei Zenjov Islandi kaitsjaga madistamas.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
29. august 2016, 18:43

Sergei Zenjov: Euroopa liiga on minu turniir!

Eesti jalgpallikoondise ründaja Sergei Zenjov tuli kodumaale hea tujuga: tema koduklubi Gabala jõudis teist aastat järjest Euroopa liiga alagrupiturniirile ning meie mees panustas sinna kolme värava ja kolme täpse sööduga.

Sellel foonil polegi Zenjovil mõistagi öelda muud, kui et kõik on hästi. Eriliselt aga torkabki silma koondise ründaja resultatiivsus eurosarjas. Tänavu kaheksa mänguga kolm tabamust ning mullu 14 kohtumisega kaks. Seevastu Aserbaidžaani liigas on ta kokku 28 mänguga sihile jõudnud vaid kaks korda.

„Euroopa liiga on minu turniir," vastas Zenjov naerdes, miks ta just eurosarjas nii edukalt esineb. "Lihtsalt on juhtunud nii, ei teagi, miks.“

15. septembril algaval alagrupiturniiril tuleb Zenjovil ja Gabalal rinda pista sakslaste Mainzi, belglaste Andrelechti ning prantslaste Saint-Etienne'iga. "Eelmisel aastal oli Dortmundi Borussia teistest üle, sel aastal arvan, et grupp on nõrgem ja kõigil on sama tase."

Koondist ootab ees kolmapeäval maavõistlus Maltaga nign juab 6. septembril algab Zenicas Bosnia ja Hertsegoviina vastu 2018. aasta MMi valikturniir. "Tahaks Malta vastu võiduga alustada, siis saaks Bosniasse hea tujuga minna ning sealgi hea tulemus saavutada," lausus Zenjov, kes kinnitas, et on valmis koondises väravalööja rolli enda peale võtma.

Valiksarja, kus lisaks Bosniale kuuluvad meiega samasse gruppi Belgia, Kreeka, Küpros ja Gibraltar, läheb Zenjov mängima lootusrikkalt. "Milleks jalgpalli mängida, kui ei taha saada finaalturniirile. Ei tahaks mõelda, et lähme 3. või 4. kohta grupis võtma, ikka esimese kahe sekka," sõnas Pärnust pärit edurivimees.