FC Flora fännid võivad oma klubi üle uhked olla: igapäevaselt nende lemmikembleemi kandvaid mehi on vanimates koondistes kamba peale kõige rohkem.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
29. august 2016, 15:03

GRAAFIK | Milline Eesti tippklubi toidab enim erinevaid rahvuskoondiseid?

Täna kogunevad ühistreeninguteks Eesti meeste, U21 ja U19 vanuseklassi noormeeste jalgpallikoondised. Sellega seoses heidab Õhtuleht pilgu, millises mahus Eesti meistritiitlit jahtivad tippklubid (FC Infonet, FC Flora, Nõmme Kalju ja FC Levadia) erinevaid koondiseid oma palluritega toitsid.

Kui A-koondise osas on Flora ülekaal selge ja mäekõrgune, siis kõigi nelja koondise kutsete koguarv on märksa pingelisem: Flora 14, Kalju ja Levadia 13 ning Infonet kuus.

 

A- ning U21 koondise laager kulmineerub vastavalt MM- ja EM-valikmänguga. Esindusmeeskond võõrustab kolmapäeval Pärnus maavõistlusmängus Maltat, misjärel sõidetakse uue valiksarja avanguks Bosniasse, kelle vastu astutakse 6. septembril.

Martin Reimi juhendatav U21 koondis võtab neljapäeval Lillekülas vastu Gruusia. Nädala lõpus kogunev U23 koondis kohtub nädala pärast Lillekülas Challenge Trophy turniiri raames Ukraina eakaaslastega. 

Marko Lelovi näpunäidete järgi tegutsevad U19 noormehed peavad laagri raames kaks treeningmatši Valgevene eakaaslastega. Nii 2. kui 4. septembril on mängupaigaks jalgpalliliidu TNTK väljak Kotka tänaval.