Magnus PehrssonFoto: Alar Truu
Jalgpall
30. august 2016, 15:13

Magnus Pehrsson: ma ei tea küll kogu Pärnu ajalugu, aga see on kaunis ja huvitav koht

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Pärnus maavõistlusmängus Maltaga. Eesti peatreener Magnus Pehrsson on varemgi suvepealinna külastanud ning talle siin meeldib.  

"Ma ei tea küll kogu linna ajalugu, aga olin siin eelmisel suvel. Kaunis ja huvitav koht," lausus Pehrsson. "Huvitav on mängida vahelduseks väljaspool Tallinnat, loodan, et see toob inimestele positiivseid emotsioone. Väikesel staadionil on ka teistsugune atmosfäär."

Homne mäng on koondise viimane ettevalmistav matš enne 2018. aasta MMi valiksarja, mis algab meie jaoks 6. septembril võõrsil Bosnia ja Hertsegoviina vastu. Kuivõrd Malta ja Bosnia on väga erineva stiiliga koondised, on see sobiv peaproov?

"Alati võib öelda, et peaksime mängima näiteks Serbiaga, sest nad mängivad Bosniaga sarnaselt. Samas, meil on see kogemus olemas. Peame Bosnia vastu olema valmis kõigeks: nii ründamiseks, kaitsmiseks, standardolukordadeks kui ka üleminekuteks.

Harjutame nädala jooksul kõike, aga homme eeldan, et rohkem rünnakut. Seega peame hiljem keskenduma teistele nüanssidele. Iga päeva ja võimalust tuleb meeskonna arendamiseks kasutada. Nii järgmiseks matšiks kui ka pikemas perspektiivis."

Malta vastu eeldab Pehrsson kohtumist, kus Eesti omab rohkem palli ning on ründavam meeskond. "Nad mängivad tavaliselt 3-5-2 või 5-3-2 asetusega, mis on meie jaoks pisut uus.

Kui anda neile aega palliga tegutseda, siis on nad osavad. Neil on keskväljal palju mehi ehk et kui initsiatiiv neile loovutada, siis võib juhtuda, et veedame liialt aega kaitstes. Reeglina on nende kaitseliin madalal ning trumbiks kiired, otse väravale suunatud kontrarünnakud."

Liverpoolis pisitraumat raviva Ragnar Klavani kohta Pehrssonil uudiseid polnud. Nad suhtlevad omavahel õhtupoolikul.