Eesti koondise eeldatav algkoosseis tänaseks mänguks Maltaga.
Jalgpall
31. august 2016, 10:25

Ott Järvela | Ennustus Eesti alg11 kohta mängus Maltaga (3)

Eesti jalgpallikoondise koosseisu osas on enne tänast mängu Maltaga mitu küsimärki, sest puudu on Liverpoolis väikesest põlvetraumast taastuv kapten Ragnar Klavan ning vangerdamisruumi pakub peatreener Magnus Pehrssonile ka edurivi. Õhtuleht ennustab Eesti algkoosseisu.

Väravavaht Mihkel Aksalu. Soome meisterklubi Seinäjoki JK kapteni koht Eesti põhikoosseisus on kindlamast kindel ning kontrollmatš kuus päeva enne MM-valiksarja algust pole koht, kus anda mänguaega varuväravavahtidele.

Vasakkaitsja Artur Pikk. Mänguaega on Borissovi Bates viimastel nädalatel nappinud, aga vaevalt see tartlase alg11-st kukutab. Pehrsson usaldus Pika suhtes on suur, sest vasakkaitsja kohusetundlikkus saadud ülesannete teostamisel on eeskujulik.

Eesti koondise eeldatav algkoosseis tänaseks mänguks Maltaga.

Keskkaitsja Karol Mets. Pehrssonil on Klavani puudumisel kaks varianti – kas tõsta Karol Mets keskväljalt keskkaitsesse või edutada põhikoosseisu Joonas Tamm. Tõenäolisem tundub esimene, sest igaks juhuks tuleb valmis olla ka variandiks, kus Klavan Bosnia ja Hertsegoviina matšiks ei tervene. Ja siis tuleb igal juhul saata keskkaitses platsile kõige kogenum paar, milleks oleks Baranov – Mets.

Keskkaitsja Nikita Baranov. Eelmisel sügisel end koondise kolmandaks keskkaitsjaks mänginud Baranov on hetkel Enar Jäägeri vigastuse tõttu kindel põhikoosseisumees. Kevadel iseloomustas Pehrsson teda "Premium liiga parima jalgpallurina".

Paremkaitsja Taijo Teniste. Norra kõrgliigas iganädalaselt mängiv äärekaitsja rivaalid mänguajale koondises on kogenud florakad Gert Kams ja Markus Jürgenson, aga jõudude vahekord on, et kui Teniste on terve, siis ta ka mängib.

Vasakäär Ken Kallaste. Kuigi Pehrsson märkis, et võib Kallastet ka keskkaitsjana kasutada, tundub loomulikum variant endiselt vasak äär, kus tema ja Pika koostöö eelmisel sügisel kohati väga ilus oli.

Keskpoolkaitsja Aleksandr Dmitrijev. Pehrsson kinnitas, et Lasnamäe Makelele saab täna oma 100. koondisemängu kirja. Tema kogemused ja suurepärane vaist on Eesti koondise jaoks jätkuvalt olulised relvad.

Keskpoolkaitsja Ilja Antonov. Moodustab koos Dmitrijevi ja Konstantin Vassiljeviga põneva trio, kes panevad loodetavasti käima vurri, mis Malta meeste protsessorid korralikult kokku jooksutab.

Paremäär Sergei Zenjov. Muidugi võiks teda kasutada ka ründajana, aga paremal äärel on paremuselt järgmised valikud (Igor Subbotin, Andreas Raudsepp) tagasihoidlikumad kui rünnakul (Ats Purje, Henri Anier, Rauno Sappinen) ja seetõttu mängib Zenjov pigem seal.

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev. Vaatamata suve alguse fiaskole Balti turniirile ja Portugalis tuleb õigeks pidada Pehrssoni hoiakut, et Vassiljev saab mängida oma lemmikuimal positsioonil ja ülejäänud meeskond ja mäng ehitatakse ümber selle. Huvitav, kas mängu lõppfaasis antakse sel positsioonil võimalus ka Rauno Sappinenile.

Ründaja Ats Purje. Eeldusel, et Zenjov mängib paremal äärel, on Pehrssoni valikus lisaks Purjele veel Henri Anier ja Sappinen. Kõige vähemtõenäoline tundub Anieri alg11-sse nimetamine, sest Pehrssoni hinnangul pole ta 90 minuti vormis. Purjel peaks olema Sappineni ees eelis.

Võti. 11 õiget - Järvela universumi direktoriks, 10 õiget - väga hea, 9 õiget - hea, 8 õiget - rahuldav, 7 või vähem õiget - niru.