Korvpall
1. september 2016, 10:25

Kalev võib sattuda ühte alagruppi Siim-Sander Vene koduklubi Nižni Novgorodiga

POMMUUDIS: BC Kalev/Cramo osaleb ka EuroCupil! (3)

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo teatas, et on kutsutud osalema Vana Maailma tugevuselt teises klubisarjas EuroCupil!

"Pärast mõningast arupidamist otsustas klubi juhatus pakkumise vastu võtta ning tänaseks on tehtud kõik paberitöö ning nüüd jääb üle oodata kinnitust koha saamise osas. Tingimusi, mida koha saamiseks täita tuleb, on omajagu ja nii näiteks võib isegi saatuslikuks saada kodusaali puudumine konktreetsel kuupäeval, kui on ettenähtud kodumäng," kirjutas klubi oma Facebooki lehel.

EuroCupi alagrupid loositi juba paar kuud tagasi, kuid mõne aja eest teatas kolm meeskonda sellest sarjast loobumisest. Koguni kahe meeskonna suurune "auk" (lahkusid Ateena AEK ja Zielona Gora Stelmet) jäi A-alagruppi ning pole välistatud, et Kalev võib maanduda näiteks seal. Sel juhul ootaksid ees Siim-Sander Vene koduklubi Nižni Novgorod, end uueks hooajaks väga hästi komplekteerinud Gran Canaria, Zagrebi Cedevita ja ka Panevežyse Lietkabelis.

Kui nii läheb, saab Tallinna publik näha Venet hooaja jooksul kahel korral, sest teatavasti kohtuvad Kalev ja Nižni Novgorod ka VTB Ühisliigas.

Ent "auk" on ka B-grupis, kust lahkus Belgradi Partizan ning nagu Ühisliiga kaudu teada, ei saa tiimi kokku Volgograd. Viimatimainitu endine president Dmitri Gerassimenko juhib nüüd aga Itaalias Cantu klubi ja tahab toda viia EuroCupile. Sellesse gruppi kuuluvad veel Vilniuse Lietuvos rytas, Himki, Bilbao ja Berliini Alba. Ühte neist kahest grupist peaks Kalev sarjaga liitumise korral minema.