Niisugune näeb välja Ovari Dolce Vita nimeline mänguhall. Pilt Eesti koondise treeningust.Foto: Ville Arike
Korvpall
2. september 2016, 23:55

ÕHTULEHT PORTUGALIS | Alar Varrak: mängijad said võiduga kindlust, et mängime meile sobivas stiilis (1)

Eesti korvpallikoondis jõudis täna Portugali ja pidas õhtul Ovari 3000 pealtvaatajat mahutavas saalis esimese treeningu. Õhkkond oli meeldivalt töine.

Koondise abitreener Alar Varrak arvas üldise meeleolu ja vaimsuse kohta, et avavoorus Valgevene üle saadud võit süstis mängijatesse enesekindlust. "Nad said kindlust, et stiil, mida viljeleme, on meile sobiv. Portugal küll erineb Valgevenest, kuid see ei tähenda, et hakkaksime midagi oluliselt muutma - peame sarnast agressiivsust näitama kogu valiktsükli jooksul," hindas Varrak.

Eestlastel on Ovarist meeldivad mälestused, sest täpselt täna kaheksa aastat tagasi alistati Portugali koondis samas saalis 79:70, kontserdi korraldasid Gert Kullamäe ja Tanel Sokk. Tõsi, kõik mängijad on nüüd teised.

Mida kujutab endast tänane Portugali koondis, kes kaotas valiksarja avavoorus võõrsil Poolale 57:83? "Mäng oli hoopis teistsugune kui niumbrid näitavad," tõrjus Varrak. "Poolajal oli vahe neli punkti, veel 35. minutil umbes kümme silma. Siis aga tegi Poola 12:0 spurdi.

Portugal on täitsa okei võistkond, kel korralik mängujuht, hea viskaja ja aktiivne "number neli". Meil ei tule kerge mäng. Nad on võrreldes Valgevenega teistsugused, meie moodi, ka pikad mehed armastavad väljast viskamas käia. Lisaks ei teinud mängus Poolaga miskipärast kaasa põhitsenter Claudio Fonseca, kes kaasas seal oli. Me ei teagi nüüd, kas ta meie vastu tuleb või mitte."

Mis veel omadesse puutub, siis Varrak loodab, et avamängus ebatäpselt paugutanud Sten-Timmu Sokul ja Reinar Hallikul on kolmesed randme sees.