Erik Keedus pani ka laupäeval ühe vastase postrileFoto: Portugali Korvpalliliit
Korvpall
3. september 2016, 22:22

ÕHTULEHT PORTUGALIS | 7 võtit: Teine võit, Portugal - Eesti 68:76 (5)

Eesti korvpallikoondis jätkas 2017. aasta EM-valikturniiri, alistades Ovaris Portugali 76:68 ja jätkates kahe vooru järel täiseduga! Võtame mängu kokku seitsme võtme kaudu.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Eesti suutlikkus pidada võõrsil pingele vastu. Eesti tegi hea esimese poolaja, kuid kolmanda veerandiga lasti agressiivne vastane mängu tagasi. Ent viimasel kümnel minutil peeti võõrsil kõvale survele ja pingele vastu. Meeskond esitas ühtlase partii: kuus meest jõudis vähemalt 8 punktini ning seekord vähe peale visanud Martin Dorbek tegutses samuti väga kasulikult.

2. Mis muutus võrreldes eelmise mänguga?

Eesti loopis vähem kolmeseid. Kui mängus Valgevenega sooritasid eestlased üle 30 kolmepunktiviske, siis täna esimesel poolajal ainult 9 tükki. Portugal eeldas nähtavasti, et eestlased hakkavad palju kaugelt loopima, kuid hoiti hästi teravust ja see toitis. Teisel poolajal tõmbas vastane end korvi alla kokku ja kaugemalt tekkis rohkem ruumi - Kajupank tabas, kuid Reinar pole paraku ses valiksarjas ikka veel joone tagant kätt valgeks saanud.

3. Kes tegid vahe sisse?

Vahetusmehed! Eesti näitas, et koondis ei koosne ainult Veidemanist ja Sokust. Teise veerandi alguses olid nood mõlemad pingil, kui nelja minutiga tehti 8:0 spurt. Eesti vahetusmehed tegid oma Portugali kolleegidele 1:0 ära ja seda oli meeldiv näha. Martin Dorbeku +/- saldo oli poolajaks +16, Martin Paasojal +13, Erik Keedusel +12 ja Reinar Hallikul viie minutiga +10!

4. Kes oli Eesti parim?

Sten-Timmu Sokk. Eesti põhimängujuhil polnud sel suvel seni olnud parim minek, kuid olukorras, kus asjad muutusid raskemaks ja keerulisemaks - mäng võõrsil äärmiselt agressiivse kaitse vastu - säilitas ta külma närvi, tüüris koondist kindlalt ning tegi ka skoori. Just tema tabas lõpuveerandil koos veaga väga tähtsa korvi, mis aitas Eesti paisu tagant uuesti minema.  

5. Mida peab Eesti edasist silmas pidades parandama?

Valmisolekut mängida kõik 40 minutit. Kolmandal veerandil võttis Portugal ette meeleheitliku katse tulla mängu tagasi ja sai sellega ka hakkama. Nad tegutsesid avapoolajast agressiivsemalt, eestlased jäid mitmel korral rünnaku ülesehitamisega hätta. Võõrustajad viskasid perioodiga 23 punkti, kuidagi ei saadud hakkama vahetusmees Soaresi pidurdamisega. Lõpuveerandi viimase viie minutiga hoitigi vastane viie punkti peal.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Siin avaldame kommentaarid esimesel võimalusel!

7. Mis saab edasi?

Eesti koondis jätkab EM-sarja kolmapäeval Poolas Lublinis, kus kohtutakse sealse koondisega (Poola alistas täna võõrsil Valgevene 97:79). Portugal aga sõidab kolmapäeval külla Valgevenele.