Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
3. september 2016, 23:05

ÕHTULEHT PORTUGALIS | Tiit Sokk: müts maha meeste ees, murdumisevõimalusi oli palju

Eesti korvpallikoondis juhtis Ovaris peetud EM-valikmängus poolajaks Portugali vastu 40:29 ning teisel poolajal tulid võõrustajad nii agressiivselt peale, mida polnud ammu nähtud. Veel väheste niisuguste mängude kogemustega külalised võinuks mitmelgi korral murduda, kuid pidasid vastu (lõppseis 76:68) ja seda tõstis mängujärgselt esile ka peatreener Tiit Sokk.

"Päris kõva andmine oli. Müts maha meeste ees, et nad tulid rasketest olukordadest auga välja!" kiitis pealik. "Portugal tuli pärast vaheaega hambas ristis peale, murdumisevõimalusi oli palju, aga suutsime kaitsega kõige hullema ära hoida. Ühel perioodil kadus rünnak ära, kuid kokkuvõttes suurt mõõna täna polnud.

Iga võit lisab jälle killukese enesekindlust. Tänane oli terve meeskonna võit, pink tegigi selle kümnepunktilise vahe sisse. Meie alustasime esimesel poolajal vahetustega ja siis tegid ka vastased seda, sest tervet 40 minutit keegi ju ei mängi - kõige jahedam siin saalis polnud. Ning vahetusmehed olid valmis ja tegid väga hea perioodi," rääkis Sokk.

Kahest mängust on kaks võitu käes, tabeli seisukohalt tulemus maksimaalne, kuid peatreeneri sõnul ei saa edu nautima jääda, puudusi leidub endiselt ja nende kallal tuleb tööd edasi teha.