Mattias KäitFoto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
5. september 2016, 22:11

U23 koondisele viigi päästnud Mattias Käit: see oli täpselt see, mida vaja oligi!

Täna U23 koondise kaotusest päästnud Mattias Käit tunnistab, et 3:3 viigimäng Ukrainaga andis hea emotsiooni. 

Käit sekkus mängu peale poolajapausi ning tõi platsile uut elu. "Muidugi oli raske peale 0:2 kaotusseisu mängu tulla. Õnneks suutsime kohe poolaja alguses ära lüüa ja see andis indu meeskonnale juurde," sõnas 53. minutil oma ning meeskonna esimese värava löönud mees.

"Korraks tundus isegi, et on võimalus ka võit võtta, aga kahjuks pärast esimest väravat löödi kohe üks tagasi. Siiski 3:3 on väga hea seis."

Viigivärava olukorda kirjeldab Käit nii: "Teenisin penalti ja nagu kõik teavad, siis peab olema alati valmis igaks juhuks, kui mööda lüüakse. Ei tea, kas pall kukkus õnnelikult mu ette või mu jooks oli selline, aga olin kõige ees ja õnnestus 3:3 lüüa."

Täna tipuründajana mänginud Käit tundis end uues rollis hästi. "Polnud väga ammu seal mänginud, võib-olla viimati Horvaatiaga Tartus. Üpris kiiresti tuleb see tunne tagasi, kuidas jooksma peab. Ega midagi uut see polnud mulle."

Fulhami juurde naaseb 18-aastane noormees heade emotsioonidega. "See oli täpselt see, mida vaja oligi. Kõige parem emotsioon: kaks väravat ja veel 45 minuti jooksul ka!"

"Päris 100% ei ütleks, et korras on. Esimesel U23 trennil andis selg natuke tunda. Pärast trenni panime teibid peale, praegu tundus suhteliselt hea, võib rahule jääda," kirjeldab Käit oma hetke tervislikku seisundit. 

Homselt meeste koondise mängult ootab päevakangelane head lahingut. "Eks ikka loodame võitu, aga ka viik on hea tulemus. Loodame, et kaotust ei tule ja veel vähem sellist, mis viimati Bosnias juhtus. Arvan, et Eesti viik või võit tuleb ära."