Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
6. september 2016, 07:17

TOITUMISSPETSIALIST JAGAB RETSEPTI: Maitsev ja väga tervislik vahepala spordisõbrale! (3)

Iga spordiga tegeleja jaoks on oluline parandada oma saavutusvõimet või välimust ning vältida vigastusi. Treeningujärgsel toitumisel on siinkohal oluline roll.  Toitumisterapeut Siret Saarsalu soovitab Liigume.ee lugejatele proovida näkileiba maapähklivõi ja banaaniga.

Näkileib maapähklivõi ja banaaniga

3 viilu näkileiba

40 g maapähklivõid

1 banaan

Tegeledes vastupidavusalaga, treenides mitu korda päevas või pärast intensiivset treeningut tasub valida süsivesikuterikkam vahepala, mis aitab just glükogeenivarusid taastada ja kiiremini treening- või võistlusvormi tagasi saada. Näkileib maapähklivõi ja banaaniviiludega on üks mõnus ja maitsev alternatiiv tavalisele võileivale.

Pärast esmast taastumist peaks kindlasti järgnema korralik põhitoidukord, olgu see siis lõuna- või õhtusöök. Kui treening lõpeb väga hilja ning magamaminekuaeg trügib juba peale, siis võib õhtusöök olla veidi tagasihoidlikum, et see ei hakkaks rahulikku und segama. Kasvõi lihtsalt tärkliserikas köögivili kalaga. Õhtune söömine pärast treeningut tagab toitained öisteks taastumisprotsessideks ning selle, et hommikul on jõudu taas aktiivne olla.

Artikkel erinevatest vahepaladest ilmus Tervis Plussi eriväljaandes START! 2016. aasta septembris.