Eelmise aasta hõbedameeskond alustas uut hooaega võidugaFoto: Aldo Luud
Käsipall
7. september 2016, 21:35

Viljandi ja Kehra alustasid käsipalli meistrivõistlusi võiduga (1)

Eesti käsipalli meistrivõistlustel algas põhiturniir, kus avavoorus esimeses kahes kohtumises olid võidukad möödunud hooaja hõbe- ja pronksmedalist Viljandi HC ja HC Kehra.

Tänavuse meistriliiga uustulnuk HC Tallas andis Viljandis mullusele hõbemedalistile lahingu, kuid kaotas 21:26 (7:10). Viljandi poolel särasid Kristjan Koovit ja Kristo Voika 7 tabamusega. Lisaks tegid skoori 4 väravat visanud Ott Varik, Robert Lõpp ja Kristo Järve. Jüri Lepa hoolealustest viskas kõige rohkem väravaid Mihkel-Matteus Luik, kes sai kirja 5 tabamust.

Möödunud hooajal kolmanda koha teeninud HC Kehra ei jätnud avavoorus SK Tapale mingit võimalust ning võitis 30:13 (13:5). Ühtlaselt skoori teinud kehralaste kasuks viskasid Dmytro Jankovski ja Mikita Yermashevich 5 väravat. Kaspar Lees ja Antti Rogenbaum lisasid 4 tabamust. Tapa edukaim oli Martin Adamson 4 väravaga.

Avavooru viimane kohtumine peetakse neljapäeval, kui Viimsi/Tööriistamarket võõrustab kell 19 Viimsi keskkooli spordisaalis Aruküla. Tiitlikaitsja Põlva Serviti on avavoorus vaba.

Üks kohtumine peeti ka Eesti meeste karikavõistlustel, kus Põlva Serviti sai 1/8-finaali avamängus 42:25 (19:15) jagu Põlva Tarbijate Ühistust. Hendrik Varul viskas Serviti kasuks 9 väravat. Sander Sarapuu lisas 7 ning Martin Grištsuk ja Raiko Rudissaar 6 tabamust. Tarbijate Ühistus kasuks viskas Ülljo Pihus 8 ja Mihkel Muld 6 väravat. Korduskohtumine peetakse 23. septembril.