Korvpall
8. september 2016, 11:49

Korvpalli EM: Eestil säilivad head finaalturniirile pääsemise võimalused, aga nüüd tuleb jätkuvalt mees olla!

Eesti korvpallikoondis on praegu reisil Lublinist Minskisse ja ootab Varssavis lendu Valgevene pealinna. Kuidas läksid eile mängud teistes alagruppides ja milline on võimalus pääseda EM-finaalturniirile?

Teatavasti pidi Eesti tunnistama Poola 78:64 paremust. Teises D-grupi mängus võitis Valgevene Portugali 72:62. Tabel: Poola 3 võitu, Eesti 2, Valgevene 1, Portugal 0. Seega - kui finalistid otsustataks ühe ringi põhjal, läheks edasi Poola ning Eesti tulemusi hakataks võrdlema teistes gruppides teisel kohal olevate meeskondade omadega.

A-grupp: Belgia - Island 80:65, Šveits - Küpros 76:80. Tabel: Belgia 3 võitu, Island 2, Küpros 1, Šveits 0.

B-grupp: Saksamaa - Holland 71:75, Austria - Taani 86:66. Tabel: Saksamaa, Austria, Holland 2 võitu, Taani 0.

C-grupp: Rootsi - Venemaa 73:85. Tabel: Venemaa 2 võitu, Bosnia ja Hertsegoviina 1, Rootsi 0.

E-grupp: Sloveenia - Ukraina 84:77, Bulgaaria - Kosovo 105:84. Tabel: Sloveenia 3 võitu, Ukraina 2, Bulgaaria 1, Kosovo 0.

F-grupp: Gruusia - Montenegro 74:76, Slovakkia - Albaania 69:60. Tabel: Montenegro 3 võitu, Gruusia 2, Slovakkia 1, Albaania 0.

G-grupp: Makedoonia - Ungari 66:76, Suurbritannia - Luksemburg 95:72. Tabel: Ungari 3 võitu, Suurbritannia 2, Makedoonia 1, Luksemburg 0.

Ja kuidas reastuvad teisel kohal olevad meeskonnad? Meenutuseks, et ses võrdluses ei lähe neljastes gruppides arvesse tulemused viimasel kohal asuvate meeskondadega. Nagu kõige loogilisem ongi, on kõigil teise koha meeskondadel kirjas võit ja kaotus!

Nüüd vaatleme korvide vahet mängudes grupi esimese ja kolmanda meeskonna vastu: Eesti +5, Island -4, Austria +1, Bosnia -26, Ukraina +3, Gruusia +29, Suurbritannia -2.

Seega - kui valiksari eile läbi saanuks, pääseks Eesti EM-finaalturniirile, sest sinna läheb teatavasti neli paremat teise koha meeskonda. Tegelikkuses on see praegu aga kõigest statistika, mis näitab, et tuleb edasi võidelda ja sul on kõik võimalused olema.

Muutujaid on lihtsalt veel niivõrd palju - meeskonnad võivad teises ringis kohti vahetada ning suppi segavad needki juhtumid, kui mõni praegu neljandal kohal asuv meeskond kolmandaks tõuseb. Oluline on seegi, kui palju ja kelle vastu on pidada kodumänge ja nii edasi ja nii edasi. Üks tundub küll kindel: kui Eesti suudab teises ringis kõik kolm mängu võita, võib hakata finaalturniiriks valmistuma. Kahe võidu korral tuleb tõenäoliselt hakata 17. septembri õhtul juba Tartus Poolaga peetava mängu ajal arvutada paljude gruppide reaalaja korvide vahet...