Maalik Wayns pole õigustanud Valgevene peatreeneri Aleksandr Krutikovi ootusi, sest tal on terviseprobleem.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
9. september 2016, 21:03

ÕHTULEHT MINSKIS | Valgevene peatreener: kodustatud mees Wayns on tervisega hädas

Eesti korvpallikoondise homse vastase Valgevene peatreener Aleksandr Krutikov kiitis meie mehi ning loodab, et tema hoolealused esitavad kodus parema partii kui üheksa päeva tagasi Tallinnas.

"Alustuseks tahan öelda, et mulle meeldis väga, kuidas Eesti koondis mängis Poolas. Selle mängu lõppseis ei vastanud mängu käigule, lõpus tegutses Lampe väga hästi," ei lasknud valgevenelaste loots küsima hakatagi ja määris eestlastele mett mokale.

Omade juurde minnes tõdes ta, et loomulikult üritatakse Eestis saadud kaotuse eest võtta revanš. "Aga mõistame, et teie koondis on siin samamoodi võidumõtetega. Ja nagu ütlesin, olete mänginud hästi. Meie alustasime kahe katastroofilise partiiga (Valgevene kaotas teises voorus ka kodus Poolale - toim) ning üritame iga kohtumisega sammu edasi astuda," soovis Krutikov.

"Tallinnas saadud kaotusel on palju põhjuseid, palju nüansse, ma ei hakkaks detailidesse laskuma. Eestil on eelmise aastaga võrreldes palju uusi mehi, kuid numbrid 21, 22, 23, 24 (Martin Dorbek, Tanel Kurbas, Indrek Kajupank, Kristjan Kitsing - toim) on tegutsenud väga hästi."

Samamoodi jättis võõrustajate loots enda teada detailid kodustatud mehe Maalik Waynsi seisundi kohta. Ta pillas Waynsist rääkides: "Ta pole meie ootusi õigustanud, kuid tal on ka tervisega probleeme. Ta mängib oma maksimumist välja ehk 30-40 protsenti." Täpsustavale küsimusele, kas Waynsil on vigastus või miski muu probleem, Krutikov ei vastanud.

Kindlasti ei mängi Valgevenel tagaliini vahetusmees, Tallinnas 13 minutit platsil viibinud Kirill Sitnik, kes sai üleeile Portugaliga peetud kohtumises vigastada.