Jalgpall
14. september 2016, 12:52

Martin Reim: kui koondises oli probleeme, tuleb need selgeks rääkida, võita saame vaid üheskoos (7)

Värske Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim rõhutas, et kui eelmise juhendaja Magnus Pehrssoni ajal tekkisid pinged, tuleb need meeskonna sees sirgeks rääkida. Muidu lootust paranemisele pole.

"Meeskond peab asjad enda sees selgeks saama. Kui tahame edasi minna ja oma näo taastada, siis sellisteks probleemideks ruumi pole. Peame üksteise suhtes ausad olema ja asjad selgeks saama. Oleme nii tugevad kui üheskoos oleme – nii väljakul kui ka väljaku kõrval," sõnas Reim.

Koondises lühemat või pikemat aega kõrval olnud Henrik Ojamaa, Siim Luts ja Tarmo Kink saavad võimaluse, kui selleks tahet avaldavad. "Lähen sel ja järgmisel nädalal nende kolme mänge vaatama ja nendega kohtuma. Kas nad koondisesse kuuluma hakkavad, on hetkel vara öelda. Aga kõigil on võimalus koondist esindada, kes seda väga tahavad ja sellesse panustavad," rääkis Reim.

Vastne peatreener rõhutas, et oluline on taastada rõõm ja entusiasm, mis viimasel ajal kippusid kaotsis olema. "Kaks väga tähtsat kodumängu on ukse ees. Väga palju aega ettevalmistuseks pole. Esimene asi on tuua rahva ette mängupilt, kus oleksid rõõm ja sära. Me ei lähe ühtegi mängu kaotama, vaid võitma. Eesmärgiks olevaid punkte ja kohti pole jõudnud mõelda. Ilmselt ei mõtlegi. Tähtis on need kaks mängu hästi mängida.

Suures pildis on pilt rõõmsam kui aastaid tagasi – paljud mehed saavad välisklubides mänguaega ja on põhikoosseisus. Tuleb nende häid omadusi ära kasutada, meestega suhelda ja nende käest saada mõtteid-infot, mis neile hetkel muret teeb ja mis meeldis. Neid häid asju, mis eelmine peatreener tõi, pole mõtet lõhkuda, vaid hoida. Pisiasjad vajavad teistmoodi lähenemist.

Jalgpall on väga emotsionaalne mäng. Taktikaliselt võib kõik selgeks teha, aga kui mängus emotsiooni pole, siis ei pruugi see töötada. Mu esimene ülesanne on mängijatega kohtumine ja koduklubide mängude vaatamine ja hetke parima plaani paika panemine," sõnas Reim.