Tiziana CantoneFoto: Viktor - Radio Gamers / YouTube
Maailm
16. september 2016, 10:45

Ekskallimale saadetud seksivideo paisati internetti, naine poos end üles (13)

Itaaliat on šokeerinud 31aastase naise enesetapp pärast mitut kuud kestnud võitlust eemaldada internetist oma seksivideo.

Uurimise all on neli meest, keda kahtlustatakse naise hea nime rikkumises.

Traagiline lugu algas umbes aasta tagasi, kui Tiziana Cantone saatis oma endisele poiss-sõbrale video, milles ta seksib mõne oma sõbraga. Videoga kavatses ta teha endist kallimat armukadedaks. Video aga paisati internetti, kus seda vaatas üle miljoni inimese. Naise üle heideti nalja ning talle langes osaks solvanguid.

Teisipäeval, 13. septembril leiti Tiziana Napoli lähedal Mugnanos oma tädi kodus pooduna, kirjutas The Local. Naine oli võtnud endalt elu.

Kohalikud prokurörid avasid tema surma suhtes uurimise. Suitsiidi ajendiks olnud video oli selleks ajaks Facebookis, WhatsAppis ja mujal sotsiaalmeedias ringelnud juba üle aasta.

Kui video avaldati, kaotas Tiziana oma töö. Ta kolis Toscanasse ja alustas nime vahetamist, kuid õnnetu lugu jälitas teda.

"Sa filmid? Bravo!“ kostus Tiziana hääl videos ning sellest repliigist sai levinud netinali. Vähe sellest – need sõnad leidsid koha T-särkidel, nutitelefoniümbristel ja muudel esemetel.

Kohtus võitis Tiziana "õiguse olla unustatud“, mis andis korralduse video eemaldamiseks mitmesugustest veebikülgedest ja otsingusüsteemidest, sh Facebookist. Kohtuotsuse järgi pidi naine maksma kohtukuludeks 20 000 eurot, mida kohalik meedia on nimetanud "lõplikuks solvanguks“.

Itaalia on reageerinud Tiziana enesetapule šoki ja häbiga, vahendas BBC.

"Valitsusena ei saa me palju teha,“ kommenteeris juhtumit Itaalia peaminister Matteo Renzi. "See on peamiselt kultuurivõitlus, aga ka sotsiaalne ja poliitiline võitlus. Meie kohustus on püüda teha kõik, mis me saame… Vägivald naiste vastu ei ole väljajuurimatu nähtus,“ olid Itaalia valitsusjuhi sõnad.

Tiziana matuserongkäigust tegi Itaalia meedia otseülekande. Naist, kes soovis olla unustatud, mäletatakse nüüd kogu riigis.

Tiziana perekond on aga esitanud kohtuvõimudele üleskutse teha häbistamisele lõpp. "Nüüd kutsume me kohtusüsteemi üles tegutsema nii, et tema [Tiziana – toim] surm ei oleks olnud asjatu,“ tsiteeris perekonda Itaalia meedia.