Ahmed KellyFoto: ADRIAN DENNIS
Olümpia
16. september 2016, 15:52

Paraolümpial särab ilma käteta sündinud ja seejärel kingakarbis tänavale jäetud sportlane

Parasportlaste seas on väga erineva saatusega inimesi, kuid üks erakordsemaid on austraallase Ahmed Kelly lugu. 

Tänaseks päevaks 24-aastane Kelly sündis Iraagis Bagdadis. Küll aga ei alanud elu tema ja jaoks mitte nii nagu tavalisel vastsündinul. Vähe sellest, et tal polnud käsi, jäeti poiss tänavale lahtise taeva alla kingakarbis.

Õnneks võttis kohalik lastekodu vastsündinu oma tiiva alla, kus ta veetis seitse aastat. Päevani kuni Moira Kelly nimeline naine Austraaliast lapsendas nii tema, kui venna kes samuti vanemate poolt hüljati. Uus ema hoolitses laste eest hästi ning nad said vajalikku ravi. 

Lisaks sellele, et lastel polnud käsi, olid probleemsed ka jalad. Austraalias sai aga deformeerunud jalaosad eemaldatud, mis tegid poiste elu lihtsamaks. Ahmedist sai sportlane, kui ta alustas Austraalia jalgpalliga, siis nüüdseks on ta ujuja. 

"Ta on olnud erakordne. Ema on alati olnud suurepärane inimene, ta on läbinisti aus ja kõiki alati austanud. Ta on mind õpetanud olema hea inimene," tänas kõigis oma õnnestumistes Kelly oma kasuema. 

Rinnuliujumises sai 24-aastane austraallane seitsmenda koha, ees ootab veel 50 meetri seliliujumine. 

Vaatamata raskele lapsepõlvele on nii Ahmedist kui tema vennast Emmanuelist kasvanud äärmiselt edukad mehed. Nimelt osales Emmanuel mõned aastad tagasi Austraalia X-Factory saates, kus ta laineid lõi. Nüüd teeb ta karjääri muusikuna.