Maicel UiboFoto: Viljar Voog
Kergejõustik
16. september 2016, 19:03

Kas Uibol õnnestub üle kivide ja kändude kulgenud hooaeg Talence'is väärikalt lõpetada? (4)

Prantsusmaal Talence'is peetakse sel nädalavahetusel järjekorras juba 40. mitmevõistlus, kus osaleb ka eestlane Maicel Uibo.

Tänavu 8315 punkti kogunud Uibo proovib hooaega lõpetada positiivse noodiga - kuu tagasi ebaõnnestus ta Rio de Janeiro olümpial täielikult, saades hoolimata (enda sõnutsi) väga heast vormist kuulitõukes nulli.

Noormehe treener Petros Kyprianou tõdes nädala eest Delfile, et Talence'is saab alguse ka põlvalase profikarjäär. Nimelt lõpetab Uibo tänavu Georgia ülikooli ning üliõpilasmeistrivõistlustel enam osaleda ei tohi. "Maicelil on tõeline spordimehe hing ning ta tahab oma profikarjäärile hea alguse teha," rääkis Kyprianou.

Võistluse tõmbenumber on kohalik mitmevõistleja, Rio olümpiamängudel uue rahvusrekordi 8834 punktiga hõbemedali teeninud Kevin Mayer. 24aastane Mayer loodab Bordeaux väikelinnas korralikult raha teenida. Kuna paljud mitmevõistlejad on hooaja lõpetanud, piisab praegu MK-arvestuses kaheksandal kohal oleval prantslasel koguda vähemalt 7942 punkti ning sarja esikoht ja 30 000 dollarit on tema omad!

Eelmainitutele pakuvad korralikku konkurentsi kahekordne olümpiapronks, kuubalane Leonel Suarez (isiklik rekord 8654 punkti), neljakordne tiitlivõistluste hõbemedalist, ukrainlane Oleksi Kasjanov (8479), kes samuti Rio de Janeiros ebaõnnestus, Pan-Ameerika mängude hõbe Kurt Felix (8323), tšehh Adam Helcelet (8291). 

Eestlannasid Talence'is stardis pole. Prantslaste rõõmuks võistleb kodupubliku ees kohalik superstaar Antoinette Nana Djimou Ida (isiklik rekord 6576), kuumematest nimedes on kohal Rio olümpial seitsmenda koha saanud kuubalanna Yorgelis Rodriguez ja eelmisel aastal Talence'is võidutsenud Gyorgyi Zsivoczky-Farkas.