Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
16. september 2016, 20:43

Tiit Sokk: homme mängime nagu iga mängu ja lõpus vaatame, mida tabloo näitab

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk lausus enne homset, otsustavat EM-valikmängu Poolaga, et pikad reisid jäid eelmisse nädalasse, mängijaid peaksid olema välja puhanud ja heas seisundis.

"Läheme mängima nagu iga teist mängu ja lõpus vaatame, mida tabloo näitab," ütles Sokk Tartu Ülikooli spordihoones, kui tema hoolealused olid lõpetanud õhtus harjutuskorra. Teatavasti vajab Eesti EM-finaalturniirile pääsemiseks kas vähemalt 13- või 15-punktilist võitu - olenevalt meie grupi teise mängu tulemusest. Sokk ei osanud arvata, kas homne täismaja võib olla eestlasi aitav otsustav faktor.

Poola ei reisinud Eestisse parima emotsiooniga, sest üleeile kaotasid nad teatavasti kodusaalis suurelt Valgevenele. Mis tolles mängus toimus? "Korvpall on selline mäng, et ühel päeval viskavad ühed sisse ja teisel päeval teised," muigas Sokk. "Parahhovski (Valgevene tsenter - toim) tegi ära suure töö, võttes kinni Maciej Lampe. Kõrvalt on raske hinnata, kas sinnani kaotuseta liikunud Poola läks seda mängu kergemalt võtma."

Eesti oli kümmekond päeva tagasi kaotanud Lublinis Poolale 64:78 ning peamised märksõnad olid pallikaotused ja lauavõitlus. "Nemad said seal kiirrünnakust palju, meie aga ainult ühe kerge korvi. Peame ise mängima tarka rünnakut, et vastast mitte kiirelt jooksma lasta," visandas pealik ülesande.