Eesti-PoolaFoto: Aldo Luud
Korvpall
17. september 2016, 22:46

NII SEE JUHTUS | Eestile jäi EM-finaalturniiri uks suletuks, viimases mängus kaotati suurelt Poolale (5)

Laupäeva õhtul kell 20 alustavad Eesti ja Poola korvpallikoondised viimast ja otsustavat 2017. aasta EM-valikmängu Tartu Ülikooli spordihoones. Eestil on eesmärk selge - võita võimalikult suurelt. Olenevalt alagrupi teise kohtumise tulemusest vajab Eesti aga kindlasti kas 13- või 15-punktilist võitu, et tagada edasipääs järgmise aaasta EMile. Loodetavasti tuleb täna võimas ja ilus õhtu! Püsige lainel! 
22:46
HINDREK PÄRG, Tartu

Selleks korraks on jutud läbi. Oli huvitav ja emotsioonide rohke koondisesuvi nii oivaliste võitude kui muserdavate kaotusega. Üldjuhul tasub ja tuleb aga kossukoondise esitusega rahule jääda - kui paljud võivad käsi südamel öelda, et ootasid ja arvasid, et sellise meeskonnaga kogutakse alagrupis kolm võitu ning finaalturniirist jäädakse väga napilt välja?
See kord läks nii! Järgmiste kordadeni!

Eesti-Poola (Aldo Luud)
22:43
KORVPALL
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak (Aldo Luud)
22:31
KORVPALL

Pilt võtab tänased emotsioonid kokku...

22:21
KORVPALL

22:21
KORVPALL

21:40
KORVPALL

Rahvas on püsti ja skandeerib "Eesti! Eesti!" ning miks ka mitte - mehed pakkusid suurepäraseid esitusi ning ületasid väga paljude lootuseid. 

21:39
KORVPALL

Eesti pakub lõpuks ka ilukorvi, kui Tanel Kurbas paneb pealt alley-oop söödu. 

21:32
KORVPALL

4.08 enne mängu lõppu võtab Poola aja maha ning nagu näha, tulevad platsile pingimehed. Staarid tegid oma töö hiilgavalt.

Eesti-Poola (Aldo Luud)
21:28
KORVPALL

6.12 enne lõppu saab Reinar Hallik tehnilise vea liiga kerge kukkumise pärast. Haavale lisas soola ka poolakate tabav kolmene sekund enne tehnilist. Oehh....

21:25
MERILI LUUK, Tartu

"Sellist kaotusseisu ei suudaks isegi NBA all-star meeskond tagasi teha! Aga mängige edasi!" lajatab üks poolehoidja. 

21:22
HINDREK PÄRG, Tartu

Kolm veerandit on mängitud, Eesti on kaotusseisus 39:67. Midagi polegi väga öelda peale selle, et Poola on igas elemendis meid üle mänginud ja saavad õiglaselt koha finaalturniiril. 

Palju huvitavam on seis aga Portugali-Valgevene mängus, kus Portugal JUHIB 54:44 34 sekundit enne kolmanda veerandi lõppu. Arvestades ka kõiki teisi praeguste mängude skoori, pääseks Valgevene võidu korral esimest korda riigi ajaloos finaalturniirile... Praegu on saatus nende endi kätes... 

21:16
MERILI LUUK, Tartu

Kōik on šokis ning toetust on praegu kossukoondisel raske leida. Fännid arutavad juba, kuhu ōhtul kurbust kaotama minna

Eesti-Poola (Aldo Luud)
21:14
KORVPALL

Poola on meist täna selgelt üle. Kordagi pole jalga gaasipedaalilt maha võetud nagu võistkondade esimeses kohtumises. 31:61 Eesti kaotusseisus... 

21:11
KORVPALL

5.49 enne kolmanda veerandi lõppu võtab Tiit Sokk aja maha... Seis sama nutune

21:09
KORVPALL

Tartu korvpallikool viskab natukene ka nalja. 


21:09
KORVPALL

Teise poolaja algus pole hästi alanud. Poolakad viskasid vabalt kohalt sisse kolmese ja harutasid Eesti kaitse niimoodi lahti, et korvi all jäi mängujuht täiesti vabaks. 

21:05
KORVPALL

Veideman avab teise poolaja skoori kahe tabava vabaviskega, poolakas Czyz sai juba neljanda vea. Esimese 20 minutiga tõi ta Poolale kaheksa punkti

21:02
KORVPALL

Teine poolaeg algab kohe ning platsile tulnud viis eestlast võtavad jälle väiksesse ringi kokku. 20 minutit veel. 

Eesti-Poola (Aldo Luud)
20:59
HINDREK PÄRG, Tartu

Eestlased jätavad neli minutit enne teise poolaja algust soojenduse pooleli, võtavad väiksesse ringi ja Sten Sokk utsitab koondislasi kõnega. See koondis alustab viimast poolaega loetud minutite pärast. 

20:55
KORVPALL

Alagrupi teises mängus juhib Portugal avapoolaja järel Valgevene vastu 33:30, kuid sellest pole praegu midagi, sest isegi Portugali võidu ja meie kaotuse korral, ei saa me EM-finaalturniirile. 

Loe rohkem