Videointervjuu Sten SokugaVideo: Aldo Luud
Sport TV
17. september 2016, 22:12

ÕHTULEHE VIDEO | Sten Sokk: see aasta pean publikut kiitma. Arvan, et rahvas aitas meid kodumängudes väga palju (1)

Eesti korvpallikoondis kaotas otsustavas EM-valikmängus 63:94 Poolale. Mängujuht Sten Sokk tõdes, et Poola oli täna lihtsalt parem.

"Poola võttis jõuga ära selle mängu. Nad alustasid hästi, ilmselgelt oli neil rohkem selliste mängude kogemusi," lausus Sokk Õhtulehele. "Esimene poolaaeg olid neil super, siis oli meil juba raske mängu tagasi saada. Hea klassiga meeskonna vastu, kui laseme eest ära, siis on raske kedagi kätte saada. Jah, täna oli Poola meist parem."

Võib vist öelda, et igas elemendis? "Jah, ma ei ole statistikalehte vaadanud, aga usun küll. Nad lihstalt said minema mängu alguses ilusti ja hoidsid seda lõpuni. Täna olid tõesti meist igas mänguelemendis üle. Jube halb, et selline mäng kõige tähtsamale mängule langes. Tihtipeale kogemuste puudus viib selleni. Kahju, et nii läks. Midagi teha ei ole."

Kuidas koondisesuve kokku võtaksid? „Hindama ma kedagi ei hakka. Ei võistkonda ega kedagi. Pigem tooksin välja head küljed, mis sel võistkonnal olid. Mehed tegid väga kihvti treeningtsükli, mängisid väga hästi ja väga võitluslikult.

Arvan, et mängisime peaaegu oma maksimumi välja. Ikkagi esimest korda oli selline võistkond koos, kes polnud kokku mänginud. See aasta pean publikut kiitma. Arvan, et rahvas aitas meid kodumängudes väga palju.

Isegi täna, kui olime 25 punktiga taga, siis hoiti kokku. See aitab ka meeskonnal ennast koos hoida. Kui sellest tsüklist kaotused ja EMil mittepääsemine välja jätta, siis valdavalt on positiivsed emotsioonid."