Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
18. september 2016, 13:31

LAIAHAARDELISE UURINGU TULEMUSED ON HÄMMASTAVAD: 200 000 inimest ja 20 aastat kestnud uuring tõi murrangulised uudised lihatoidulistele (19)

Kui sinu menüü koosneb peamiselt puu- ja juurviljadest ning täisteratoodetest, võid endale õlale patsutada – sinu toiduvalik kahandab tunduvalt riski haigestuda teist tüüpi diabeeti.

Sellise järelduseni jõudsid Bostoni Harvard School of Public Healthi teadlased, kes analüüsisid enam kui 200 000 ameeriklase kohta 20 aasta jooksul kogutud teavet.

Selgus, et mida tervislikum oli toit (täisteratooted, puu- ja juurviljad, pähklid, seemned ja liblikõielised) ja mida vähem liha, seda väiksem oli risk haigestuda teist tüüpi diabeeti. Mõju oli ilmne juba siis, kui loomse toidu (eriti punase ja töödeldud liha) osa menüüs mõõdukalt vähendati.