Konstantin Vassiljev on Poola kõrgliiga parim väravakütt.Foto: Bialystoki Jagiellonia
Jalgpall
19. september 2016, 04:00

VIDEO | Super! Vassiljev jätkab Poolas hiilgavalt, Anier avas Rootsis skoori! (2)

Kui Eesti jalgpallikoondise sügise alguses peetud kaks matši (1:1 Maltaga ja 0:5 Bosnia ja Hertsegoviinaga) rõõmustamiseks põhjust ei andnud, siis möödunud nädalavahetus oli välismaal mängivatele Eesti jalgpallurite jaoks resultatiivne ja võituderohke!

Hiilgavaid esitusi Poola kõrgliigas jätkab Bialystoki Jagiellonia poolkaitsja Konstantin Vassiljev, kes andis esmalt kaks resultatiivset söötu ja lõi siis ise 3:0 värava, kui võõrsil purustati Wroclawi Slask 4:0.

Jagiellonia on 9 mängust kogutud 19 punktiga tabeliliider, meeskonna 19 väravast on Vassiljev löönud seitse ja andnud viiele resultatiivse söödu – sisuliselt sünnib meeskonna kolmest tabamusest kaks Eesti koondise mängujuhi otsesel osalusel. Vassiljev juhib ka Poola kõrgliiga väravalööjate edetabelit.

Ken Kallaste läks paraku halvemini – Kielce Korona kaotas võõrsil 0:4 Lecznale. Tabelis on Kallaste klubi viies. Tšehhi kõrgliigas andis Siim Luts resultatiivse söödu, millest Bohemians asus Praha derbit Dukla vastu 1:0 juhtima. Lõpuks tuli Bohemiansil leppida 1:4 kaotusega, liigatabelis on Lutsu meeskonda 16 klubi seas 11. kohal.

Suvel Kalmariga liitunud ründaja Henri Anier lõi oma esimese värava Rootsi kõrgliigas, kui 2:0 alistati Östersund. Anier tabas 40. minutil ja tegi seisuks 1:0. Võidukas oli Rootsis ka Eesti koondise varuväravavaht Andreas Vaikla, kes kaitses tiitlikaitsja Norrköpingi väravat, kui 2:1 oldi võõrsil paremad Helsingborgist. Norrköping on tabeliliider, Kalmar paikneb 10. kohal.

Ka Eesti koondise põhiväravavahil Mihkel Aksalul oli rõõmus nädalavahetus. Soome kõrgliigas alistas tiitlikaitsja Seinäjoki JK 1:0 IFK Mariehamni, Aksalu tegi võitjate väravas hooaja üheksanda nullimängu. Tabelis on SJK seitsmes, ent ühe mängu rohkem pidanud liider Helsingi JK on ainult seitsme punkti kaugusel.

Norra kõrgliigas alistas Stavangeri Viking (Karol Mets 90 min) kodus 1:0 Molde ning Sogndal (Taijo Teniste 90 min) oli kodus 2:0 parem Sarpsborgist. Liigatabelis on Viking 16 meeskonna seas kuues ja Sogndal üheksas.

Hollandis jäi Henrik Ojamaa vahetuspingile, kui tema koduklubi Deventeri Go Ahead Eagles kaotas võõrsil 0:2 Vitessele. Eagles on 18 klubi seas 15. kohal. Valgevenes pidi vahetusmehe rolliga leppima Artur Pikk, kui tiitlikaitsja ja tabeliliider Borissovi Bate alistas 4:0 Grodno Nemani.

Kokkuvõte: Eesti jalgpallurid lõid möödunud nädalavahetusel kaks väravat, andsid kolm resultatiivset söötu ja osalesid kuues võidumängus. Kaks meest – Vassiljev ja Vaikla – kuuluvad tabeliliidri ridadesse.