Eesti alistas Makedoonia 3:2.Foto: CEV
Võrkpall
19. september 2016, 04:00

Võrkpallikoondis sai Makedooniast jagu, aga kaotas punkti (1)

Eesti meeste võrkpallikoondis alistas EM-valikmatšis 3:2 (-26, 22, 23, -25, 11) Makedoonia ja on teise ringi eel tabelis teisel kohal, ent võimalused otsepääsme teenimiseks muutis laupäeva õhtul kaotsi läinud punkt napiks.

Võrkpallis saab 3:0 ja 3:1 võidu eest tabelisse kolm punkti, aga 3:2 tulemuse puhul jääb võitjale kaks ja kaotajale üks punkt. Et Makedoonia selle Eestilt ära napsas, on tabeliseis enne nädala lõpus Tšehhis peetavat teist ja viimast ringi järgmine: Tšehhi 9, Eesti 5, Rumeenia 3, Makedoonia 1.

Otse pääseb järgmisel sügisel Poolas toimuvale EMile ainult valikgrupi võitja (teine pääseb kevadel mängitavasse play-off’i) ning esikoha saavutamiseks peab Eesti esmalt tšehhidest nende koduväljakul 3:0 või 3:1 jagu saama ja seejärel lootma, et Rumeenia või Makedoonia liidritelt punkti napsab. Lisaks tuleb ise sääraseid vääratusi vältida, mis pole Craiovas peetud kolme matši põhjal maailma kõige lihtsam ülesanne.

"Meie eesmärk on jõuda EMile. Ei ole vahet, kuidas sinna jõuame," sõnas Eesti abitreener Rainer Vassiljev. "Turniir on alles poole peal. Oli teada, et siin grupis pole ühtki võistkonda, keda kindla peale võidame. Sama pole siin ka kedagi, keda pole võimalik võita. Mängus Tšehhiga (0:3 kaotus – toim) olime tublisti alla oma taseme. Nad ei üllatanud meid müstiliselt, pigem jäi meie mängu kõvasti varu. Siin grupis on kõik piisavalt võrdsed, et kui keegi läheb platsile suhtumisega "küll me neid võidame", siis see karistatakse ära."

Eesti koondis reisis naasis eile Rumeeniast Lõuna-Poolas asuvasse Lubini linna, kus juba augustis EM-valikturniiriks valmistuma hakati. Jablonec Tšehhis, kus toimuvad teise ringi mängud, on Lubinist mõnetunnise bussisõidu kaugusel.

***

Eesti naiste koondis kaotas EM-valiksarjas Ungarile 1:3 ja Poolale 0:3, ent alistas Soome 3:2.