Kevin GarnettFoto: Jesse Johnson
Korvpall
24. september 2016, 09:45

NBA legend lõpetas 21 aastat kestnud karjääri (1)

Korvpalliliigas NBA 21 aastat mänginud ja legendi staatusesse tõusnud Kevin Garnett otsustas enne uut hooaega ketsid varna riputada. 

1995. aastal valiti Garnett 19aastaselt unistuste liigasse Minnesota Timberwolves'i poolt, kus ta mängis kuni 2007. aastani. Sellel suvel vahetati ta Boston Celticusse, kus võitis kohe esimesel hooajal oma esimese ja ainsa NBA meistritiitli. 

Garnett püsis Bostonis kuni 2013. aastani, mil ta vahetati uuesti, seekord oli uueks koduklubiks Brooklyn Nets. 2014-15 hooaja keskel otsustas Garnett mängijate vahetuses naasta oma esimese koduklubi Minnesota juurde, kus lõpetas ka oma karjääri. 

To be continued...

A video posted by Kevin Garnett (@tic_pix) on

Lisaks ühele meistritiitlile valiti ta 2004. aastal hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks. Samuti valiti ta 15 korda Tähtede mängule ja 2008. aastal osutus ta parimaks kaitsemängijaks. 

Ta on ainus NBA mängija, kes on visanud vähemalt 25 tuhat punkti, kogunud vähemalt 10 tuhat lauapalli, saanud kirja vähemalt viis tuhat resultatiivset söötu, teinud vähemalt 1500 vaheltlõiget ja teinud vähemalt 1500 viske blokeeringut. 

Garnett peaks pääsema ka esimesel võimalusel NBA Kuulsuste Halli. 

Garnett on kolmas NBA legend, kes otsustas karjääri enne uut hooaega lõpetada. Mängimisest loobusid ka Kobe Bryant ja Tim Duncan.