Alar VarrakFoto: Alar Truu
Korvpall
25. september 2016, 18:28

Alar Varrak: kui koondisemängud lõppenuks varem, olnuks kindlasti eesmärk karikas võita

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak rääkis pärast Balti liiga karikaturniiri kolmandat kohta Vikerraaadio saates "Spordipühapäev", et meeskond harjub kokkumänguga. Kolmanda koha mängus alistati BC Šiauliai 81:67.

"Kahjuks on olnud see hooaeg koondisemängu tõttu olnud selline, et meil ühtegi kontrollmängu polegi olnud. Kolmapäeval saime kokku ja reedel sõitsime Lätti. Ootusärevust ja katsetamist on olnud palju, aga täna oli juba parem pilt kui eile (poolfinaalis kaotas valitsev Eesti meister valitsevale Läti meistrile Valmierale 65:66). Neljandal veerandjal saime soliidse edu sisse ja lõpuks ei tekkinud kahtlust, et me ei võida," rääkis ta.

Varraku sõnul ei hakanud meeskond punnitama. "Kui koondisemängud oleks varem lõppenud, olnuks kindlasti eesmärk karikas võita, aga me ei hakanud vägisi seitsme-kaheksa mehega mängima. Andsin neile erinevat mänguaega, proovisime erinevaid koosseise, saime vastu näppe ka, aga aega on vähe. Peame katsetama!"

Samuti püüdis Varrak anda vähem mänguaega Eesti koondises mänginud Sten Sokule, Rain Veidemanile, Martin Dorbekule ja Erik Keedusele. "Pärast mängu Poolaga said nad kolm vaba päeva. Vaatasin, et koondisemängijad ei mängiks üle 20 minuti, aga püüdsin neid hoida 10-15 minuti kandis. Umbes nii see ka läks."

Varrak tõdes, et hoidub paari nädala jooksul erinevatest hinnangutest võõrleegionäride kohta. "Neil on omad plussid-miinused ja kui asjad paika loksuvad, siis mine sa tea, võib-olla näitame juba talvel päris head mängu!"