Kert ToobalFoto: Ondra Driml
Võrkpall
25. september 2016, 21:19

Kert Toobal: kui saime algedu ja asjad välja tulid, siis nautisime mängu! (1)

Eesti võrkpallikoondis alistas EM-valikmängus Tšehhi 3:0, jäi ellu ja teenis pääsme play-off'i. Sidemängijast kapten Kert Toobal tõdes, et edasipääs polnud päris selline nagu ette kujutati, kuid kokkkuvõttes pole sel tähtsust - samm EM-finaalturniiri poole on astutud.

"Kui läksime mängima, teadsime, milline on tabeliseis ja mida vajame. Saime uue võimaluse ja kasutasime selle ära. Kui saime algedu ja asjad välja tulid, siis juba nautisime mängu," ütles Toobal.

Teatavasti polnud enne tänast kõik enam Eesti enda kätes, vaid tuli loota ka sellele, et Rumeenia ei võidaks Makedoooniat 3:0 või 3:1. Nii läkski, makedoonlased jäid ise peale 3:1. "Enamiku ajast jälgisime seda mängu hotellis, neljanda geimi keskpaigaks jõudsime saali. Makedoonia oli siis veel taga, kuid edasi tõsteti palle ainult ühele mehele, kes kõik ära lõi," muigas Toobal.

Eestlaste kogenuim mängumees rõhutas, et alagrupi lõppseisu kujunemisel (Tšehhi 5 võitu, Eesti 3, Makedoonia ja Rumeenia 2) oli palju erinevaid põhjuseid ja kokkulangevusi: "Näiteks kui Makedoonial polnuks endal edasipääsuvarianti, siis vaevalt nad täna niisuguse energiaga tulnuks mängima. Tšehhil oli ühelt poolt edasipääs kindlustatud ja pingelangus, kuid teisalt ei taha kodus ju keegi kaotada."

Igatahes on selge, et koondis püsib veel kaks nädalat koos ja hakkab play-off'is madistama Lätiga. Naaberriigi faktor küll, kuid Toobal märgib, et lätlaste koosseisus leidub mehi, keda ta pole kunagi väljakul mängimas näinud! "Nüüd on veel rohkem mängus ja teame, mida peame tegema. Teeme kõik selleks, et jätkata nii nagu siin Tšehhis lõpetasime!" lubab kapten.