Foto: INTS KALNINS
Jäähoki
26. september 2016, 17:11

Maailma tugevuselt teise hokiliiga KHL mängud jõuavad Tallinnasse! (1)

KHL-is mängiv Riia Dinamo hokimeeskond teatas Instagram´i vahendusel, et nad peavad kaks põhihooaja mängu ka Tallinnas Tondiraba jäähallis. 

Reedel, 2. detsembril kell 19.30 võõrustab Riia Dinamo valitsevat Gagarini karikavõitjat Magnitogorski Metallurgi ning pühapäeval, 4. detsembril kell 17 Tšeljabinski Traktorit.

KHL-i mängud korraldatakse Tallinnas KHL-i, Riia Dinamo, Hokiklubi Tallinna ja Eesti Jäähokiliidu vahelises koostöös.

Heino Enden, Hokiklubi Tallinn juhatuse liige: "Mul on väga hea meel, et Riia Dinamo juhatus nõustus need kaks mängu Liepajast Tallinnasse üle tooma. Kõikidel Tallinna ja Eesti jäähokifännidel avaneb suurepärane võimalus näha KHL-i tippmeeskondi oma kodumaal. Tegime kahe KHL-i mängu Tallinnasse toomisel tõsise jõupingutuse. Loodan siiralt, et need kaks kohtumist tõestavad Tallinna ja Tondiraba jäähalli suutlikkust maailmatasemel jäähokiürituste korraldamisel ning Tallinna meeskond osaleb peagi KHL-is."

Rauno Parras, Eesti Jäähokiliidu president: "Kogu Eesti jäähoki kogukonna nimel on mul suur au tervitada Tallinnas Riia Dinamot ja KHL-i meeskondi! Sellest saab kogu Eesti spordi jaoks ajalooline hetk, mis kindlasti innustab paljusid poisse ja tüdrukuid jäähokit mängima. Kaks Tallinnas peetavat KHL-i mängu koos sinna juurde kuuluva erakordse õhkkonnaga aitavad Eesti Jäähokiliidul seda vahvat spordiala meie riigis tutvustada."

Kontinentaalne Hokiliiga (KHL) asutati 2008. aastal. Tänavusel hooajal mängivad KHL-is 29 klubi Venemaalt, Valgevenest, Kasahstanist, Lätist, Soomest, Slovakkiast, Horvaatiast ja Hiinast.

KHL jaguneb Ida ja Lääne konverentsiks ning neljaks divisjoniks, mis kannavad kuulsate vene hokimängijate ning treenerite Vsevolod Bobrovi, Anatoli Tarassovi, Valeri Harlamovi ja Arkadi Tšernõšovi nimesid.

Tänavust hooaega on lätlased alustatud nigelalt, kui peale 12 peetud mängu hoitakse oma konverentsis kindlalt viimast kohta. Üheksandat hooaega KHL-is mängiv Riia Dünamo teenis möödunud aastal 28 meeskonna konkurentsis 22. koha.