ARENG: Mullu oli Ott Tänak Korsika rallil kümnes. Eilsel testikatsel näitas ta üheksandat aega.Foto: Dmack
Auto-Moto uudised
30. september 2016, 04:00

Ott Tänak loodab Korsikas aastatagused õudukad ületada

Korsika ralli testikatsel üheksandat aega näidanud Ott Tänak loodab täna algaval hooaja 11. MM-etapil alistada mullused deemonid, kui ei suutnud kitsastel mägiteedel üles leida mingitki kiirust.

Kuigi Tänaku ja Raigo Mõlderi mullune MM-hooaeg tõi endaga kaasa ohtralt katkestamisi, oli aasta halvimaks tulemuseks vast Korsika ralli 10. koht. Samal ajal, kui toonane tiimikaaslane Elfyn Evans kerkis poodiumi teisele astmele, virelesid saarlased tippsõitjate paremusjärjestuse lõpus. Lõpuks saadi kirja 10. koht. „Meil polnud lihtsalt enesekindlust, et samal tasemel sõita,“ selgitas toona Tänak suurt allajäämust.

Uus aasta, uued tuuled ning enesekindlusest Tänakul puudust tulla ei tohiks. Poola ralli teisele kohale pole küll väärilist järge tulnud, ent katseaegades on eestlane pidevalt tippudele konkurentsi pakkunud.

„Ootan rallit tõega, sest viimati jäin siin hätta ja soovin tulla tagasi, teha asju teisiti ja areneda,“ võttis Tänak Korsika pakutava väljakutse kokku.

Soojenduskatse aeg paberil arengut ei näidanud – üheksas tulemus ja kaotust Sebastien Ogierile kogunes tervelt 4,3 sekundit. Samas sai Dmacki rehvifirma tiimis kihutav saarlane hakkama tulemusega, mida on näidanud terve hooaja, olles kiireim Fordi rooliv ralliäss. M-Sport tehasetiimi piloot Eric Camilli kaotas meie mehele terve sekundiga.

„Testikatse läks hästi. Tee hakkas vaikselt mustaks minema, aga kõik oli veel korras. Nüüd vaatame mõned katsevideod üle ja siis suundume Ajacciosse stardijoonele,“ kirjutas Tänak sotsiaalmeedias.

Ralli hakkab tõega peale täna hommikul. Katsete arvult (10) on Korsika ralli MM-hooaja kasinaim, ent samas on üheksal neist pikkust üle 29 kilomeetri ehk läbitava distantsi poolest (390 km) on pikem vaid Mehhiko ralli.