Tartu Ülikooli peatreener Gert KullamäeFoto: Jörgen Norkroos
Korvpall
30. september 2016, 13:46

KODUSE KORVPALLI MEISTRILIIGA EEL | Gert Kullamäe: küll me teiste meeskondadega jõud koondame ja Kalev/Cramole tuule alla teeme!

Täna peeti koduse korvpalli meistriliiga ametlik avaüritus, kus sõna said kõikide meeskondade peatreenerid või esindaja. 

Palju kõneainet pakkus meedias välja käidud väide, nagu oleks Kalev/Cramole kuldmedal juba kaela riputatud. "Küll me ülejäänud meeskondadega jõud ühendame ja Kalev/Cramole tuule alla teeme," sõnas Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe

Tuure tõmbas maha ka valitseva Eesti meistermeeskonna loots Alar Varrak: "See, et me oleme kokku saanud huvitava meeskonna, ei tähenda  see kohe, et meeskond edukas on." Lisades, et siiski on tänavune komplekteerimine õnnestunud edukalt. 

Rapla meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa tunnistas, et üks korvialune mees on veel puudu, kuid kes loodetakse lähiajal siiski meeskonda tuua. Samuti ei saanud "Sumo" enne pühapäevast mängu Kalev/Cramoga lõõpimata jätta Varraku suunal.

"Varraku juba siin nuttis, et tal pole ühtegi mängu, mida skautida. Nagu sa mäletad, siis eelmisel aasta mängisin 40 minutit maa-ala, ole selleks ka seekord valmis," teatas Kuusmaa muiates. 

Kõige suurem segadus paistab olevat TLÜ/Kalevi ridades, kelle meeskond sugugi paigas pole. "Meeskond peaks saama komplekteeritud teisipäevaks, kuid ilmselt selleks ajaks seda ei juhtu," sõnas Kalle Klandorf. Ta lisas, et Eesti mängijate suhtes peaks olukord olema klaar, aga välismängijate suhtes pole midagi kindlat. 

Vanameister Andres Sõber lubas vähemalt kuni jõuludeni vaid kahe leegionäriga hakkama saada ning võimaluse saavad kindlasti omad poisid. Küll aga ei saanud Tarva loots torkamata jätta karikavõistlusi puudutavatel teemadel. "Äkki anname esiliiga meeskondadele enne mängu visata 20 kolmest, siis saavad 60:0 ette ja küll siis on tagant hea tulla." 

Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula on tänavuse meeskonna komplekteeritusega üldiselt rahul: "Meie võimaluste juures oleme saanud kokku väga korraliku satsi. Sel hooajal peavad ka noored hakkama stabiilselt kõvasti mängima."

TTÜ meeskonna loots Rait Käbin otsib meeskonda veel täiendusi, konkreetseid nimesid veel laual pole: "Praegu oleme komplekteeritud ainult ülikooli meestest, kuid vajaksime kindlasti lisajõudu. Eelkõige oleks vaja täiendust korvi alla."

BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa meeskonna peatreenerit Juris Umbraškot kohal polnud. Meeskonda esindanud mänedžer Anti Vasar kinnitas, et eelmise aasta tulemust tahetakse kindlasti parandada. "Ootame kindlasti Rain Raadiku avanemist ja soovime tõusta möödunud aastast kõrgemale."

Audentese SG/Noortekoondise peatreener Indrek Visnapuu kinnitas, et teatud füüsiline allajäämine tuleb kompenseerida muude elementidega. "Pärnu vastu peetud karikamängud näitasid, et kui vastased korvi alla tulevad, siis pall sealt ilmselt ka korvi jõuab. Samas on vmeil väike eelis rünnakul, kui meie väiksemad ja kiiremad mehed korvi alla lähevad."

"Meie ei saa keskenduda liiga palju teiste tegemistele ja skautimisele. Peame rohkem keskenduma oma tegemistele. Loodame tänavusel hooajal 1-2 võitu ikkagi ära võtta."

Meeskondade peatreenerite jutust tulid välja sarnased favoriidid nagu ikka - Kalev/Cramo ning Tartu Ülikool. Tugevuselt kolmandaks peetakse Raplat, kuid seda napilt Pärnu Sadama meeskonna ees. Ohtlikult vähe räägiti Rakvere Tarvase võimalustest, mis kavala rebase Andres Sõbra vaid muigama pani. 

Vähem kõneainet pakkusid TLÜ/Kalevi, TTÜ ning Valga meeskonnad, kellel siiski omad relvad üllatamiseks olemas on. Audentese sats on nagu ikka eelkõige väärtuslike kogemuste jahil.