EI ÕNNESTU: EMil ei saanud Sergio Busquets Emanuele Giaccherinilt palli ega Hispaania Itaalialt võitu kätte. Täna on uus võimalus.Foto: MARTIN BUREAU
Jalgpall
6. oktoober 2016, 04:00

Hispaania jalgpallikoondis ihkab Itaalia vastu kättemaksu

Kui Eesti jalgpallisõbrad peavad veel oma lemmikute esitust päevakese ootama, siis kolmes MM-valikgrupis pannakse pall mängu juba täna õhtul. Hittmatš toimub kahtlemata Torinos, kus Itaalia võõrustab Hispaaniat.

Vastasseisule lisab vürtsi tõik, et meeskonnad kohtusid ka suvise EMi kaheksandikfinaalis, kust väljus veenva 2:0 võiduga Itaalia. Hispaania poolkaitsja Sergio Busquets ei salanud mängueelsel pressikonverentsil, et Pürenee poolsaare pojad ihkavad juunikuise kaotuse eest revanši.

„Tegime EMil mõned vead, ent nüüd on kättemaksuaeg,“ lausus Busquets. „See pole otsustav mäng, kuid on väga oluline võidelda grupivõidu nimel. Fakt on see, et homme (täna – toim.) kohtuvad meie grupi kaks tugevaimat tiimi.“ 

Itaalia keskkaitsja Leonardo Bonucci peab kohtumise ja kogu alagrupi favoriidiks hispaanlasi. „Neil on paremad mängijad,“ arvab Bonucci, kelle üks tavapäraseid partnereid, Giorgio Chiellini ei saa mängukeelu tõttu täna omasid aidata. „Hispaania tugevuse mõistmiseks tuleb lihtsalt nende nimekirja vaadata. Edu saavutamiseks peame mängima nagu EMil ehk viimase peal.

Samas, võime teha Hispaania vastu kaks head mängu, aga kui kaotame punkte Albaaniale ja Makedooniale, siis… Teame, et Hispaania on grupis soosik.“

Tänast vastasseisu eristab kolme kuu tagusest asjaolu, et mõlemad koondised said EMi järel uue juhendaja. Antonio Contet asendab Itaalia tüüri juures aastaid erinevaid kohaliku kõrgliiga satse treeninud Giampiero Ventura (68), Vicente del Bosquelt võttis ameti üle Julen Lopetegui (50), kes viimati juhendas Portot. Huvitava faktina võitis Hispaania U19 koondis aastal 2012 Tallinnas Euroopa meistritiitli just Lopetegui käe all.

Mõlemad avasid MM-valiksarja võiduga. Hispaania loputas Leonis 8:0 Liechtensteini, Itaalia sai võõrsil 3:1 jagu Iisraelist.

Tänased MM-valikmängud
Makedoonia – Iisrael (G-grupp)
Itaalia – Hispaania (G)
Liechtenstein – Albaania (G)
Island – Soome (I)
Türgi – Ukraina (I)
Kosovo – Horvaatia (I)
Austria – Wales (D)
Moldova – Serbia (D)
Iirimaa – Gruusia (D)