Venky Jois on kerkinud kõige kõrgemale ja nopib ühe oma 17 lauapallist.Foto: Aldo Luud
Korvpall
6. oktoober 2016, 04:00

Venky Jois püstitas Meistrite liiga rekordi. Kas Tartu Ülikool pääseb põhiturniirile? (1)

Korvpalli Meistrite liigas on peetud alles üksikud mängud, käimas on kvalifikatsioon ja põhiturniir algab alles tosina päeva pärast, kuid FIBA loeb mõistagi juba kokku esimesi rekordeid. Ning nimekirjast ei puudu ka Tartu Ülikool.

Teatavasti noppis tartlaste eesliinimees Venky Jois üleeilses kodumängus Bakken Bearsiga koguni 17 lauapalli ning kerkis sellega vastava näitaja tabelis esireale. Lisaks viskas mees 15 punkti, tegi kaksikduubli ja sai efektiivsusnäitajaks suurepärase 28.

Ent Tartu "hiilgas" ka negatiivse poole peal, jäädes samas kohtumises pallist ilma koguni 25 korral ning see tõi ka kaotuse 67:75. Nende pallikaotuste järel viskas Bakken koguni 24 punkti ehk sisuliselt kolmandiku oma saagist.

Portaal Eurobasket nimetas teisipäevaste kohtumiste parimaks just Bakkeni tsentri, senegallase Michel Dioufi, kes kogus 18 punkti ja 9 lauapalli. Tema efektiivsusnäitaja 24 oli küll Joisi omast veidi tagasihoidlikum, kuid üks mees aitas oma koduklubi võidule, teine ei suutnud seda.

Ent Jois hinnati ikkagi teiseks Minski Tsmoki tsentri, samuti kaksikduublini (12 p, 10 lp) jõudnud serblase Djordje Gagici ees.

FIBA tõi välja veel ühe huvitava arvu: nelja viimase põhiturniiri pileti eest heitleva eelringi paari suurim punktivahe (8) tuli Tartus peetud mängus – see näitab, kui tasavägine heitlus käib ja kui võrdsed on meeskonnad.

Bakken Bearsi ja Tartu Ülikooli kordusmäng algab täna Eesti aja järgi kell 19.15 Taanimaal Aarhusis. Eesti klubi vajab edasipääsuks vähemalt 9-punktilist võitu.