Maria Šarapova tunnistas märtsis toimunud pressikonverentsil, et tarvitas meldooniumi ka pärast 1. jaanuari, mil see lisati keelatud ainete nimekirja.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
6. oktoober 2016, 09:55

Dopingu-Šarapova ja ITF sattusid sõnasõtta (2)

Algselt meldooniumi tarvitamise eest kaheaastase võistluskeelu saanud Maria Šarapova süüdistas pärast spordikohtus määratud leebemat eksiili rahvusvahelist tenniseliitu ITF enda märtriks toomise katses.

CAS vähendas Šarapova võistluskeeldu üheksa kuu võrra, mis tähendab, et varasemalt maailma enimteeniva naissportlase tiitlit kandnud venelanna võib võistlusareenile naasta juba tuleva aasta kevadel.

USA telekanalile PBS antud intervjuus väitis Šarapova, kes on maailma edetabelis langenud juba 95. kohale, et ITF soovis teha temast dopingumärtri ja taotles talle hiiglaslikku karistust: "Mulle mõisteti 24-kuuline võistluskeeld, aga nad tahtsid nelja aastat.“

Alaliidul oli Šarapova süüdistustele aga vastus valmis. "ITF ei "üritanud preili Šarapovale määrata nelja-aastast keeldu". ITF oli kogu aeg arvamusel, et õiglane sanktsioonimäär peaks olema iseseisva tribunali otsus. Sealhulgas tähendas see otsust, kas preili Šarapova juhtum mahub tennise antidopingureeglistiku – sama mis WADA koodeks – kriteeriumidesse, mille järgi saab vähendada karistust tavapäraselt neljalt aastalt."

Šarapova andis dopingu tarvitamisest teada sel kevadel toimunud pressikonverentsil.