Janari Jõesaar tegi oma töö ära, kuid tema 21 punktist ei piisanud edasipääsuks.Foto: Aldo Luud
Korvpall
7. oktoober 2016, 04:00

Tartu Ülikool jäi Taani klubile selgelt alla ja jätkab nõrgemas eurosarjas

Tartu Ülikooli korvpalliliiga Meistrite liiga unistus purunes Taanis Aarhusis kildudeks, kui sealsele Bakken Bearsile kaotati ka teise eelringi kordusmäng. Lootus püsis veel kolmanda veerandaja alguses, kuid siis lasti vastasel uuesti spurtida, lõpuks tartlased kaotasid 70:83 ja jäid kahe mängu kokkuvõttes alla 21 silmaga.

Et külalised alustasid mängu „miinus 8“ pealt, tähendas see, et vastastest tulnuks kohe algusest peale hammastega kinni hoida ja tasapisi üritada see vahe tagasi teha. Niisugune oli miinimumülesanne, parem variant olnuks Bakken kohe alguses kinni püüda. Kuid läks hoopis vastupidi: võõrustajad tõttasid mitme kiirrünnaku toel kohe ette 14:4, mis tähendas kahe mängu kokkuvõttes juba 18-punktilist vahet…

See vajutaski kogu edasisele mängu käigule pitseri. Tartu jõudis ühel hetkel järele ja pääses paaril korral ettegi, kuid kokkuvõttes säilitas Bakken vähem või rohkem turvalise edumaa ning Tartu õiget initsiatiivi haarata ei suutnudki. Põhjuseks taas küllalt palju pallikaotusi, mis olid seekord teist laadi kui teisipäevases kodumängus ja arvuliselt kogunes neid vähem (14 vs 25), aga tagaajamist halvasid ikkagi.

„Mis siin ikka öelda, kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond läks edasi. Jäime nendega jänni nii kodus kui ka võõrsil, nende mäng oli kiirem ja agressiivsem – ega meil siin mingeid vabandusi tuua olegi. Ehkki täna oli mäng meie poolt parem kui üleeile, ei piisanud sellest,” kommenteeris Tartu peatreener Gert Kullamäe.

Nii oligi. Taani klubi oli kiiruses ja agressiivsuses üle. Eriti hea mulje jätsid tsenter Michel Diouf (21 p, 10 lp, 4 vl, 3 bl) ja äär DeVaughn Akoon-Purcell (20 p). Tartut hoidis pikka aega vee peal Janari Jõesaar, kuid tema 21 punktist jäi väheks.

Allajäämine tähendab seda, et jätkata tuleb FIBA Europe Cupil, kus alagrupikaaslasteks on Pau-Orthez Prantsusmaalt ja Oberwarti Gunners Austriast. Järgmisele etapile pääseb kaks esimest, lisaks viie alagrupi peale kaks paremate näitajatega kolmanda koha meeskonda! Bakken aga saab Meistrite liigas 14 mängu ja boonusraha 100 000 eurot.