Läti kirtsu viimase naela virutanud Joan Edmundsson.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. oktoober 2016, 00:33

MM VALIKMÄNGUD | Fääri saared häbistasid Riias lätlasi (2)

Täna õhtul peeti üle Euroopa kokku üheksa 2018. aasta jalgpalli MMi valikmängu. Eesti 4:0 võidu kõrval on enim põhjust rääkida Läti matšist Fääri saartega. Külalised lahkusid Skonto staadionilt 2:0 võiduga!

Nagu pisikoondistele kombeks, tulid Fääride väravad vastavalt standardolukorrast, kui 19. minutil oli täpne Sonni Nattestad, ning kontrarünnakust – 70. minutil Joan Edmundsson.

Avamatšis Ungariga viigistanud mikrokoondis on seega kahest mängust kogunud neli silma ja edetabelis ollakse hetkel suisa teisel kohal!

Fääri saare mehed juubeldavad, baltlased nukrutsevad - tuttav tunne ka eestlastele Foto: Reuters/Scanpix

Samas valikgrupis oli suur päev oli Cristiano Ronaldol, kelle Andorra vastu 72. sekundil löödud värav oli Portugali koondise ajaloo kiireim tabamus. Lõpuks jäi mängus superstaari hingele neli kolli ja kahte punast kaarti näinud andorralased kaotasid 0:6.

Kolmas B-alagrupi mäng oli tõeline triller kahe EMil mänginud koondise vahel: Šveits läks Ungari vastu võõrsil juhtima 1:0 ja 2:1, ent eduseisud kestsid mõlemal korral vaid loetud minutid. Lõpuks kindlustasid šokolaadipoisid 3:2 võidu 89. minutil, kui täpne oli Valentin Stocker.

Nagu mainitud, hoiavad Fääri Saared tabelis hetkel teist kohta, ees on Šveits kuue, taga Portugal ja Läti kolme punktiga. Ungarlased on ühe, Andorra nulli peal.

Neli on kohtu seadus! Foto: Reuters/Scanpix

H ehk Eesti alagrupis olid kõigis kolmes mängus võitjaks kodumeeskonnad. Sinisärgid alistasid teadupärast 4:0 Gibraltari ja sama skooriga oli Belgia parem möödunud kuul Eestit nahutanud Bosnia ja Hertsegoviinast. Naabrite kohtumises võitis Kreeka 2:0 Küprost.

Kõvasti oma väravate vahet parandanud Eesti tõusis mööda koos Gibraltariga nullipoisiks olevast Küprosest ja hoiab kolme punktiga neljandat kohta. Sama palju punkte on ka Bosnial. Belgia ja Kreeka on mõlemad kogunud kuus silma. 

Kreeklaste kasuks räägib esimese kahe mänguga +5 väravate vahe. Esmaspäeval külastatakse Lilleküla, kus see nali loodetavasti lõppeb. Foto: AFP/Scanpix

A-grupis kiskus varakult pilve taevas Prantsusmaa koondise kohal, kui Bulgaaria vastu jäädi kodus penaltist kiirelt 0:1 taha. Edasine oli aga võõrustajate suur pidu: Kevin Gameiro kaks väravat ning Dmitri Payeti ja Antoine Griezmanni lisaabi tõid väljakuperemeestele 4:1 võidu.

Sama skooriga olid Valgevenest paremad hollandlased, ent neid mängu alguse närvilisus ei tabanud – Quincy Promesi kaks avapoolaja väravat ladusid kena vundamendi, millele võit üles ehitada.

Viimases veel mainimata matšis võitis Rootsi võõrsil Luksemburgi. Holland, Prantsusmaa ja Rootsi on nüüd kõik nelja silma peal, Bulgaarial on kirjas kolm, Valgevenel üks punkt. Luksemburg on seni jäänud nullipoisiks.