Joe Hart Manchester City eest pingi peal istumas viimases mängus Inglismaa klubi nimekirjas.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
9. oktoober 2016, 12:31

Joe Hart: ma pidin Manchester City'st lahkuma (1)

Manchester City kauaaegne väravavaht Joe Hart lahkus klubist tänavu augustis pärast uue peatreeneri Pep Guardiola tulekut. Inglise puuriluku sõnul polnud tal muud võimalust kui laenulepingu alusel minna kuhugi mujale. 

Kümne aasta jooksul seisis Hart City väravas 348 mängus, kuid käesoleva hooaja lõpuni mängib ta Torinos. Inglane avaldas pärast MM-valikmängu Maltaga, et areneb siiamaani ning Manchesteris ei usaldatud teda piisavalt palju. 

"Jalgpallis mängivad suurt rolli arvamused. Mõnel on hea arvamus minust, teiste arvates olen täiesti kasutu," vahendab Sportsmole 29aastase puuriluku sõnu. "Minu kahjuks polnud ühe väga olulise mehe arvamus Manchester City's minust piisavalt tugev ning ma pidin leidma kellegi, kelle arvates oleksin nende võistkonnale kasulik ja saan meeskonda aidata.

Ma pean koguaeg arenema, sest ma õpin jalgpalli siiamaani ja jalgpall muutub kogu aeg," jätkas Hart. "Mulle meeldib üritada ennast parandada, ma armastan sellist väljakutset. Ma tahan areneda füüsiliselt nii kaua kui saan."

Suvel liitus City'ga Barcelona ja Tšiili väravavaht Claudio Bravo, kes toodi klubisse just Harti nimel. Inglane selgitas, et palju valikuid uue tiimi suhtes tal polnud. 

"Ma ei kavatse valetada. Mul polnud 25 klubi vahel valida, kuhu minna. Torino oli väga hea valik minule ja mulle meeldis mõte mängida Itaalias ja sealses kõrgliigas. Arvestades situatsiooni oli hea valik Torinoga liituda.

Tegu polnud ka julge otsusega, vaid otsusega, mille ma pidin tegema ja mis mulle meeldis. Mulle tundus, et ma suudan seda teha ja arvestades, kelle vahel sain valida, oli see parim koht minu jaoks," ütles Hart. 

29aastane väravavaht on Torino eest mänginud viies kohtumises ning kahes pole sisse lasknud ühtegi palli.