Kreeka koondise keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos.Foto: Arno Saar
Jalgpall
9. oktoober 2016, 17:44

Borussia kreeklasest keskkaitsja: praegust Kreekat pole mõtet võrrelda kolme-nelja aasta taguse meeskonnaga

Eesti meeste jalgpallikoondis kohtub esmaspäeval MM-valiksarjas Kreekaga, kelle keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos (Dortmundi Borussia) rõhutas tänasel pressikonverentsil, et ootab ja eeldab keerulist lahingut.

"Eeldan Eesti vastu keerulist mängu. Et püsida konkurentsis MMile kvalifitseerumise nimel, vajame homsest mängust kolme punkti. Kõige tähtsam on tulemus. Teame, et meie toetajad ootavad ka ilusat esitust, aga loeb ikkagi tulemus. Kui saame kolm punkti, ei huvita selle hankimiseks kasutatud stiil mitte kedagi.

Puudujad (traumade tõttu ei sõitnud Tallinnasse reedel põhikoosseisu kuulunud Georgios Tzavellas ja Kostas Fortounis – toim) on muidugi kahetsusväärne, aga seda enam on Tallinnasse saabunud meeskond motiveeritud kolme punkti püüdma. Pole vahet, kes on platsil – kõik mehed peavad 100% keskenduma nii rünnakul kui ka kaitses. Avanevad võimalused tuleb väravaks lüüa," rääkis Sokratis.

2012 EMil jõudis Kreeka veerand- ja 2014 MMil 1/8-finaali, ent eelmine valiksari läks totaalselt nurja – muuhulgas kaotati kaks korda Fääri saartele ja suvist EMi vaadati telekast. "Praegune Kreeka pole sama meeskond, kes me olime kolm-neli-viis aastat tagasi. Toona andsid koosseisus tooni väga head lõhkujad, aga praegu pigem tehnilisemad ja palliga osavad mängijad," sõnas keskkaitsja.

Kreeka koondise sakslasest peatreener Michael Skibbe.

Sakslasest peatreener Michael Skibbe möönis, et äsjane treenerivahetus (Magnus Pehrssonit asendas septembri keskel Martin Reim – toim) võib anda Eestile kerge eelise: "Uuel treeneril on alati oma ideed ja avamängus läks Eestil temaga väga hästi. Võib-olla on meie seis natuke keerulisem võrreldes olukorraga, kui Eesti peatreener poleks vahetunud, aga lõpuks määravad tulemuse siiski mängijad väljakul."

Skibbe rõhutas, et ilma õige hoiakuta pole Kreekal edu loota. "Minu jaoks on väga tähtis, et koondisesse kutsutud mehed võtavad lisaks jalgadele kaasa ka pea ja südame, millega Kreeka eest võitlema tulema. Et Eesti vastu edukas olla, peame esinema märksa paremini kui reedel (Kreeka alistas Küprose 2:0 – toim)."

Skibbe võttis meeskonna üle aasta eest, kohe pärast nurjunud EM-valiksarja. "Eelmine valiksari läks Kreekal väga halvasti. Tahame nüüd palju paremini esineda ja vajame homme kolme punkti. Minul oli lihtsam tööle asuda kui Claudio Ranieril (teekonda 2016 EMile alustas Kreeka itaallase juhtimisel – toim), sest sain valiksarjaks pikalt valmistuda. Ranieri pidi kohe võistlusmängudega alustama. Nagu Sokratis märkis, siis mängijad polnud piisavalt ühtsed, mis on vajalik edukateks tulemusteks. Arutasime neid asju ja muutsime teatud asju," selgitas Skibbe paranenud tulemusi.

Kreeka peatreener Michael Skibbe: "Minu jaoks on väga tähtis, et koondisesse kutsutud mehed võtavad lisaks jalgadele kaasa ka pea ja südame, millega Kreeka eest võitlema tulema."