Demonte Harper säras 29 punktiga.Foto: Toomas Tatar
Korvpall
10. oktoober 2016, 04:00

Kalev/Cramo sai Permis silma pähe

BC Kalev/Cramo alustas korvpalli Ühisliiga hooaega võõrsil saadud väärtusliku 86:72 võiduga Permi Parma üle.

Kalev jäi teisel veerandajal korra ka 13 punktiga taha, kuid poolaja lõpu eel tehti 12:0 spurt, millega saadi mängu tagasi (vaheajaks 40:41). Riietusruumist naasid kalevlased aktiivselt ning haarasid initsiatiivi. Perm püsis mängus neljanda veerandi alguseni, kui valitsev Eesti meister viimase käigu sisse lülitas. Vahe kasvas rohkem kui 10 punktile ning sealt enam tagasi ei vaadatud.

Kalevi peatreener Alar Varraku sõnul saavutati edu paljuski individuaalsete oskuste pealt. „Rapla tegutses esimeses koduliiga mängus meie vastu agressiivselt ja täna püüdis Perm olla samuti hästi agressiivne. Tekkis deja vu tunne – kas meid surutakse sellega jälle ära? Rõhutasime meestele terve mängu ja ka poolajal, et meil on niisugusele agressiivsusele oma jõud, pauer vastu panna. Ning teise veerandaja lõpus ja teisel poolajal hoidiski tagaliin teravust väga hästi üleval,“ selgitas Varrak võidu võtme lahti.

Võitjatest hiilgas Demonte Harper 29 punktiga, vägeva teise poolaja teinud Vitali Ljutõtš panustas 16, Rain Veideman (just nimetatud kolmik seda teravust hästi lõi) 11 ja Mickell Gladness 10 silma. Permi edukaim oli mõni aasta tagasi Tartu Rockis mänginud Ivan Neljubov 16 punktiga.

Kalev lasi võõrustajatel iga veerandiga visata järjest vähem punkte (23, 18, 17, 14). „13 punktiga taha jäädes me midagi kolossaalselt ei muutnud. Perm on ikkagi meie kaalukategooria meeskond. Kui tahame ka suuremate vastu edukad olla, siis meeskondlikult on meil veel väga pikk maa minna,“ tõdes Varrak.

„Nagu rääkisin pärast Rapla-mängu, on osa asju, mis teevad mind murelikuks, ja need teevad jätkuvalt. Peame Raplat tänama, nad panid meid veel rohkem töötama. Oleme täna alles 18. päeva terve meeskonnaga koos. Kuid parandamisaega jääb napimaks, mänge tuleb üha peale.“

Suurüllatus sündis Himkis, kus kohalik meeskond kaotas Riia VEFile 73:76. Kalev kohtub 18. oktoobril Peterburis sealse Zenitiga, kes eile oli võõrsil 71:58 üle Minski Tsmokist.