Kreeka koondis rõõmustab 2:0 värava üle.Foto: Alar Truu
Spordivaria
10. oktoober 2016, 23:43

NII SEE JUHTUS | Eesti langes taas sama mõõga läbi, Holland ja Läti kaotasid kodus (6)

10. oktoobri põhiliseks spordisündmuseks oli jalgpalli MM-valikmäng Eesti - Kreeka, mis lõppes kahjuks külaliste 2:0 võiduga.
23:43

A-alarupp: Valgevene - Luksemburg 1:1, Holland - Prantsusmaa 0:1, Rootsi - Bulgaaria 3:0.

B-alagrupp: Andorra - Šveits 1:2, Fääri saared - Portugal 0:6, Läti - Ungari 0:2.

H-alagrupp: Bosnia ja Hertsegoviina - Küpros 2:0, Eesti - Kreeka 0:2, Gibraltar - Belgia 0:6.

23:38
Võitlusvaimu puudumist ei saa Eestile ette heita. Täpsusest ja teravusest jäi aga vajaka küll. (Alar Truu)
23:37
LÕPUVILE

Eesti – Kreeka 0:2. Mõlemad väravad sündisid standardolukordadest ja olnuks täpsema tegutsemise puhul välditavad. Aga protokoll ei valeta. Kreeka lõi oma šanssidest kaks väravat, Eesti enda omadest ei ühtegi.

Pitseri vajutasid mängule sunnitud vahetused – Taijo Teniste lintšiti ning Siim Luts palus vahetust. See jättis Martin Reimile plaanitust vähem võimalusi teravuse lisamiseks (pingile jäid Mattias Käit ja Henrik Ojamaa). Just teravust nappiski, sest pallivaldamises ja pealelöökide osas olime Kreekast üle.

Häbisse ei jäädud, aga see on nõrk lohutus. Kreeka oli vägagi haavatav, isegi võidetav. Ent enne, kui standardolukordade kaitsmist korda ei saada, on punktilisa loota keeruline.

23:25
EESTI VAHETAB

Eesti viimane vahetus - Aleksandr Dmitrijev välja, Sergei Mošnikov sisse. Henrik Ojamaa ja Mattias Käit jäid täna pingile, aga tuleb silmas pidada, et esimesed kaks vahetust olid sunnitud. Taijo Teniste lintšiti ära ja Siim Luts palus vahetust.

23:16
EESTI - KREEKA

Sergei Zenjov annab soolo järel ülitäpse tsenderduse vahetusest sekkunud Ats Purjele, kes lööb viielt meetrilt peaga, aga Kreeka puurivaht Orestis Karnezis teeb imelise tõrje. Vist pole ette nähtud...

23:09
EESTI - KREEKA 0:2
Kreeka koondis rõõmustab 2:0 värava üle. (Alar Truu)
23:06
KREEKA EES 2:0

Aleksandr Dmitrijev kingib Kreekale soodsalt positsioonilt karistuslöögi ning Kostas Stafylidis vinditab vasaku jalaga palli posti kõrvale. Mihkel Aksalu võinuks ja pidanuks paremini tegutsema, aga resümee on ikkagi taas see, et Eestile löödu värav standardolukorrast.

22:59
EESTI - KREEKA
Eesti fännid on kohtunik Istvan Vadile korduvalt "F**k You, referee!" skandeerinud, sest ungarlase partii on tõepoolest olnud Eesti-vaenulik. Nüüd lõpuks sai Oikonomou oma kollase kaardi lõpuks kätte, kui tegi jõhkra vea Siim Lutsule. (Alar Truu)
22:56
EESTI - KREEKA
Esimese poolaja lõpus leidis Kreeka trahvikastis aset korralik laat, mille käigus sai kollase kaardi Aleksandr Dmitrijev, kes peab nüüd ettevaatlik olema. Kas see muudab tõenäolisemaks Mattias Käidi nobeda sissevahetamise? (Alar Truu)
22:52
EESTI - KREEKA

Teine poolaeg Lillekülas on alanud. Vaheajal kumbki meeskond koosseisus muudatusi ei teinud, aga tuleb meeles pidada, et Kreeka tegi esimesel poolajal kaks ja Eesti ühe sunnitud vahetuse. Meilt lahkus Taijo Teniste pärast seda, kui Marios Oikonomou teda tald ees rammis, aga Ungari kohtunik Istvan Vad ei teinud seda märkamagi.

22:39
JALGPALL

Õhtu glamuurseimat MM-valikmängu Holland - Prantsusmaa juhivad avapoolaja järel Paul Pogba 30. minuti väravast külalised.

22:36
Ott Järvela, Lilleküla staadion

Kui esimesed 65 sekundit välja jätta, mängis Eesti väga hea esimese poolaja. Kahjuks lubati Vasilis Torosidisel Kreeka kiiresti juhtima viia. Nurgalööki kaitstes jäädi taas hätta. Seejärel haaras Eesti ohjad ja domineeris mängu (pallivaldamine 55:45, pealelöögid 7:7, löögid raami 1:1), ent lõppteravusest karistusalas jäi puudu.

Mööda ei saa vaadata Ungari kohtuniku Istvan Vadi personaalküsimusest. Kui Nikita Baranov teenis 20. minutil väga pehme kollase kaardi, siis kreeklased pääsesid täiesti kummastaval kombel ilma ühegi hoiatuseta, kuigi raiuti nii Siim Lutsu kui ka Taijo Tenistet (kaks korda), kes pidigi trauma tõttu platsilt lahkuma. Aleksandr Dmitrijevi 45+2. minuti kollase kaardi osas protestida ei saa, see oli õigesti antud. Aga kreeklastele jäi vähemalt kaks andmata.

Täpselt nagu väravate arvestuses, jäi Kreeka ka sunnitud vahetuste osas ühega peale. 18 minutiga pidid nad platsilt võtma kaks kaitsjat Sokratis Papastathopouluse ja Torosidise. Mängu lõpusirgele otsa vaadates võib siin näha Eestile väikest eelist – väsinud edurivimeeste asendamiseks on Kreekal vaid üks vahetus.

Eesti peaks välja vahetama paremal äärel mängiva Pavel Marini. Tahte puudumist ei saa noormehele ette heita, aga tempo käib Levadia mehele üle jõu. Positiivsest rääkides, siis Konstantin Vassiljevil paistab hoog sees olevat – meisterlikud ja targad söödud on tekitanud päris mitu head avaust. Järjekordset väga head partiid teeb Karol Mets, aga see ei üllata enam kedagi.

Eesti - Kreeka MM-valikmäng. (Alar Truu)
22:17
EESTI VAHETAB

Ungari kohtunik Istvan Vad andis Nikita Baranovile väga pehme kollase kaardi, aga on lasknud kreeklastel kaks korda karistuseta hakkida Siim Lutsu ja Taijo Tenistet. Eesti paremkaitsja peabki mängust lahkuma ja tema asemel tuleb platsile Gert Kams.

22:09
22:05
KREEKA VAHETAB TAAS!

Veerand tundi mängitud ja Kreeka on olnud sunnitud tegema juba kaks vahetust! Jälle langeb rivist kaitsja, kui värava autor Vasilis Torosidis lahkub ja teda asendab Marios Oikonomou.

21:58
21:55
KREEKA VAHETAB

Kreeka meeskonna tuntumaid jalgpallureid, Dortmundi Borussia keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos peab juba 7. minutil platsilt lahkuma. Teda asendab Panagiotis Tachtsidis.

21:53
BELGIA EES 1:0!

Gibraltaril läks veel hullemini kui Eestil - Belgia läks 1:0 juhtima juba mängu 7. sekundil.

21:51
KREEKA EES 1:0!

Esimesele nurgalöögile järgneb koha ka teine, mille puhul ei saa Eesti Kreeka mängijate valvamisega hakkama. Kõige kõrgemale kerkib Kreeka kapten Vasilis Torosidis ja lööb peaga 1:0.

Kõige halvem võimalik algus Eesti meeskonna jaoks. Standardolukord maksis taas kätte. MM-valiksarja avamängus Zenicas, kui Bosniale 0:5 kaotati, löödi Sinisärkidele koguni neli väravat just standardolukordadest...

21:47
EESTI - KREEKA

Lillekülas pandi pall mängu ja kohe 1. minutil teenib Kreeka nurgalöögi.

Loe rohkem