Õhtulehe ennustus Eesti alg11 kohta mängus Kreekaga.
Jalgpall
10. oktoober 2016, 11:21

Ott Järvela | Ennustus Eesti alg11 kohta MM-valikmängus Kreekaga (4)

Eesti meeste jalgpallikoondis peab täna õhtul kolmanda mängu MM-valiksarjas, kui Lillekülas võõrustatakse 2004. aasta Euroopa meistrit Kreekat. Millise alg11 peatreener Martin Reim platsile saadab? Õhtuleht ennustab.

Väravavaht Mihkel Aksalu | Eesti esikinnas pidi reedeses mängus Gibraltariga tegema ühe tõsise tõrje, millega probleeme polnud. Täna on oodata märgatavalt tihedamat tööpäeva, kusjuures väga oluline on, kui täpselt õnnestub Aksalul mängu avada.

Vasakkaitsja Ken Kallaste | Gibraltari vastu mängis sel kohal Dmitri Kruglov, sest Reim hindas väga kõrgelt tema tsenderduste kvaliteeti ja kaitsetööd oli vaja teha minimaalselt. Täna tuleb teistsugune mäng ja loogika ütleb, et vasakkaitses mängib Kallaste või Artur Pikk. Tõenäoliselt Kallaste, kes on erinevalt Pikast saanud läbi sügise koduklubis regulaarselt mänguaega.

Keskkaitsja Ragnar Klavan | Matšis füüsiliselt tugeva Kreekaga on Eesti kaitseliinis Premier League’i karastust väga vaja.

Ragnar Klavan. Foto: Stanislav Moshkov

Keskkaitsja Nikita Baranov | Koduklubi FC Flora eest sügisel heitlikult mänginud Baranovi partii Gibraltari vastu oli sümpaatselt konkreetne. Ei mingit pabistamist, vaid sirgjoonelised, jõulised ja enesekindlad lahendused. Kreeka on muidugi palju tugevam pähkel, aga hoiak olgu sama.

Paremkaitsja Taijo Teniste | Paremkaitses on Eestil juba pikka aega kindel esinumber. Enne oli selleks Enar Jääger, praegu Teniste.

Vasakäär Siim Luts | Kuna ta osales eilsel pressikonverentsil, siis lähtudes Gibraltari-mängu eelsest praktikast, kui päev enne matši ajakirjanike ette astunud Kruglov kuulus põhikoosseisu, kuulub ka Luts, kelle tahe vastast üks-ühele ette võtta Reimile meeldib.

Keskpoolkaitsja Karol Mets | Tohutule töövõimele lisandub üha enam mängutarkust. Eesti koondise jaoks juba mõnda aega asendamatu mees.

Keskpoolkaitsja Mattias Käit | On lihtne leida loogikat, mille järgi tuleks Kreeka vastu usaldada põhirivistuses platsile kogenud politseinik Aleksandr Dmitrijev, ent Reim kiitis pärast reedest võitu ka Käidi kaitseoskusi, mis lubab arvata, et noormees saab võimaluse ka täna.

Mattias Käit. Foto: Stanislav Moshkov

Paremäär Henrik Ojamaa | Eeldades, et Zenjov liigutatakse ründaja kohale, on paremale äärele vaja värsket lahendust. Variantideks lisaks Ojamaale veel Pavel Marin, Gert Kams ja Ats Purje. Äärtele duo Luts-Ojamaa nimetamine nõuaks mõlemalt mehelt kõva distsipliini, aga annaks Eestile rünnakule minekuks palju valikuid.

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Gibraltari vastu piirdus koondise liider tunniga, mille jooksul andis resultatiivse söödu ja lõi kauni värava. Kreeka pitsitamiseks vajab Eesti koondis Vassiljevilt väga head partiid. Ning oma parimad koondiseesitused on Kostja teinud reeglina sügiseti.

Ründaja Sergei Zenjov | Arvestades, et Henri Anier mängis reedel 90 minutit, aga Zenjov võeti 65. minutil puhkama, on loogiline kasutada edurivis värskemat meest. Anier sekkub ilmselt vahetusest. Lõpujokkeriks on Tarmo Neemelo.

Õhtulehe ennustus Eesti alg11 kohta mängus Kreekaga.
Eesti jalgpallikoondis alistas reedel 4:0 Gibraltari. Täna kohtutakse Kreekaga. Foto: Stanislav Moshkov