Tanel Soku jaoks ei ole hooaeg eriti säravalt alanud. Tartul läheb tema panust väga vaja. Foto: Aldo Luud
Korvpall
12. oktoober 2016, 04:00

HOOAJA ESIMENE KORVPALLIDERBI – Kalev/Cramo otsib oma mängu, Tartu kohal tiirlevad sünged murepilved (4)

Täna õhtul lähevad Tartu Ülikooli spordihoones sel aastal esimest korda vastamisi kohalik korvpallimeeskond ning Kalev/Cramo. Kui Kalevi asjad on hakanud liikuma paremuse poole, siis tartlaste pea kohal tiirlevad sünged murepilved.

“Meil on praegu väga-väga keerulised ajad. Olin valmis, et sellest tuleb meile keeruline hooaeg, aga et see nii keeruliselt algab…” oli Tartu peatreener Gert Kullamäe enne kohtumist äärmiselt murelik.

Nimelt on niigi õhukesest meeskonnast vigastuse tõttu eemale jäämas kolm põhimeest. Kui juba varasemalt olid traumadega kimpus Kent-Kaarel Vene ja Kristen Meister, siis peale Meistrite liiga mänge liitus laatsaretiga ka Venky Jois.

“Joisil ilmnesid vanad põlveprobleemid ja ka tema pole trennides kaasa teinud. Alles täna päeval, enne mängu, saame mingeid vastuseid tema kohta,” teatas Kullamäe.

Tühjade kohtade täitmiseks tuleb 45-aastasel peatreeneril mängumehi laenata duubelmeeskonnast. “Hooaja avamängule läheme pooleldi esiliiga meeskonnaga. Ideaalsest olukorrast on asi kaugel, aga see on hetke seis ja loodetavasti suudame siit midagi õppida.”

Siiski loodab Kullamäe, et hoolealused suudavad kalevlastele anda korraliku lahingu. “Ainus mis me teha saame on minna ja võidelda kõik 40 minutit korralikult. Vaatamata sellele, et me oleme võib-olla mõõtudelt väiksemad kui vastane, anname endast igal juhul parima.”

Kalev/Cramo meeskond on pidanud sel hooajal kaks ametlikku mängu. Kui avakohtumise kaotus Raplale tekitas muret, siis nädalapäevad hiljem VTB-liigas teenitud võit andis põhjust optimismiks. “Väike samm on kindlasti edasi tehtud,” sõnas peatreener Alar Varrak.

Tõsi on siiski see, et ka kalevlased on oma parimast veel kaugel ning alles otsivad oma mängu. “Praegu on veel liiga vara nii meie kui nende (Tartu) kohta mingeid hinnanguid anda. Kindlasti on neil teatud relvad olemas,” keeldus Eesti koondise abitreener hooaja algfaasis põhjalikke järeldusi tegemast.

Kui Kullamäel on probleeme meeskonna kokku saamisega, siis Kalev/Cramos ei pruugi mänguaega kõigile jaguda. Nimelt on veidi tagaplaanile jäänud Moskva CSKA-st Tallinnasse siirdunud Aleksander Gavrilov.

“Teda tuleb võtta kui noormängijat, katsume talle mänguaeg leida, aga vägisi midagi toppima ei hakka. Kas see juhtub täna, seda ei oska öelda,” teatas peatreener Alar Varrak.

Vastupidiselt Kullamäele, kelle kogu jõud kulub hetkel vaid meeskonna probleemide kustutamisele, tunnistab Varrak, et Tartuga mängud on alati erilised. “Vahet pole - olgu põhiturniiri või play-off  mäng, siis Tartuga on alati selline natuke teistmoodi see tunne. See on juba aastaid nii olnud.”

Tartu Ülikoolile on tänane kohtumine koduse meistriliiga avamänguks. Kalev/Cramol on all juba kaks kaotust, kui topeltmänguna läks kirja allajäämine Raplale. Tartu Ülikooli spordihoones pannakse pall mängu kell 19.00.