Ralf AronFoto: Arno Saar
Auto-Moto uudised
12. oktoober 2016, 14:43

Ralf Aronit ootab otsustav nädalavahetus: kas hooaja eesmärk ja rahakott täituvad? (2)

Nädalavahetusel toimub Saksamaal, Hockenheimi ringrajal Euroopa vormel 3 sarja viimane etapp. Eestlaste vaatevinklist on olulisim küsimus, kas 18-aastane Ralf Aron (Prema Powerteam) küündib hooaja eel püstitatud eesmärgi ehk uustulnukate meistritiitlini?

Ülesanne pole kerge, sest praegu hoiab Aron ses arvestuses teist kohta. Tiitel ehk esimest kohta hoidev rootslane Joel Eriksson (Motopark) on 39 punkti kaugusel. 

Samas pole tegemist ka võimatu missiooniga, sest Hockenheimis, nagu ka eelnenud üheksal etapil, on kavas kolm võistlussõitu. Seega on laual veel 75 punkti (iga sõidu võit 25 p) ning Aronil enam kui teoreetiline võimalus rootslast püüda.

Ralf Aron Foto: Prema Powerteam

Tõsi, Aron vajab ka konkurentide abi, sest kui ta võidaks kõik kolm sõitu, aga Eriksson oleks iga kord teine, väheneks vahe vaid 21 punkti võrra (teine koht teenib 18 p). Kiire arvutus näitab, et Aron ja Eriksson lõpetaksid hooaja võrdsete punktidega näiteks juhul, kui eestlane nopib maksimaalsed 75 punkti ning rootslane on igas sõidus paremuselt neljas uustulnuk (3x12=36 punkti).

Säärase stsenaariumi korral kuuluks tiitel Aronile, sest võrdsete punktide korral vaadatakse vastavalt juhendile esimese asjana võidetud etappe. Kui ülalkirjutatu täide läheks, oleks Aronil neid seitse (praegu neli), Erikssonil kuus. Arvestades, et tegu on tehnikaspordiga, pole mitte miski enne ruudulipu langemist võimatu.

Lisaks prestiižile on esimesel ja teisel kohal ka oluline majanduslik vahe. Hooaja parim uustulnuk teenib auhinnaks 100 000 eurot, teine ja kolmas aga 50 000 eurot.

Uustulnukate punktitabel enne viimast etappi: 

Sarja üldkokkuvõttes hoiab ühe sõidu võitnud ning korra teisena lõpetanud Aron kaheksandat kohta. Meistritiitli kindlustas eelmisel etapil Imolas tema meeskonnakaaslane Lance Stroll.

F3-sarja üldarvestuse esikümme enne viimast etappi.

Hockheimi etapp algab reedel vabatreeningute ja kvalifikatsioonidega. Laupäeval on kavas kaks ja pühapäeval üks võistlusõit. Iga sõit kestab 35 minutit + üks ring.