BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak hoolealustele näpunäiteid jagamas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. oktoober 2016, 11:25

Alar Varrak tühjast eetrist: ma ju ei lähe ise pakkuma, et tahan nüüd rääkida! (1)

Tähelepanelikud televaatajad viitasid eile pärast Tartu Ülikooli ja BC Kalev/Cramo korvpallimängu asjaolule, et ehkki juhendi kohaselt peavad meeskondade peatreenerid andma kohe pärast telemängu lõppu intervjuu, siis kalevlaste juhendajat Alar Varrakut polnud eetris.

Varrak ütles vastuseks, et ta pole kunagi ühestki intervjuust keeldunud ega "põgenenud" ka eile saalist. "Surusin Gerdil (Tartu peatreener Kullamäe - toim) kätt, kohtunikel, ootasin sekretariaadilaua juures statistika ära. Olin pärast mängu mitu minutit saalis - enne mängu polnud keegi mängujärgset intervjuud kokku leppinud ja ka pärast ei tuldud küsima. Ma ei jää ju kaamerat otsides keskringi seisma ega jookse ise diagonaalis üle väljaku pakkuma, et tahan nüüd rääkida!" laiutas Varrak käsi.

Kalevi juhendaja tõdes, et korvpalliliiduga on mängujärgsetest intervjuudest juttu olnud - need on toimunud ka varasematel hooaegadel, samas pole tema sõnul mingeid otseseid reegleid paika pandud. Kas mikrofoni ette läheb esimesena võitja või kaotaja, kodumeeskonna või külaliste treener? "Eile Tartus tulin ju pärast ise saali tagasi, küsisin, kas pressikonverents toimub või mitte, ja andsin kõigile soovijatele intervjuud," märkis Varrak.

Siinkirjutaja saab oma kogemustest kinnitada ainult üht: Varrak on meedia suhtes äärmiselt korrekte inimene, kellega pole aastate jooksul olnud mitte ühtegi kommunikatsiooniprobleemi.

Treener lisas: "Kui enne mängu teada anda, et täna tuleb pärast lõpuvilet intervjuu seal ja seal, siis ma loomulikult lähen! See on ju juhendis kirjas. Suurtes liigades on sama asi, aga usun, et seal on ka väga täpselt fikseeritud, mis, kes ja kus."

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi nentis: "Kindlasti see pole okei, kui telemängu järel jääb vaatajatel intervjuu mõne võistkonna peatreeneriga nägemata. Intervjuust keeldumise korral on ette nähtud trahvid. Aga ma ei tea, kas kohe läheme seda teed. Peame uurima asjaolusid, näiteks seda, kas treenerit kutsuti intervjuud tegema või mitte."