Sander Raieste kõige parempoolneFoto: Saski Baskonia
Korvpall
13. oktoober 2016, 15:12

Hispaania tippklubisse kuuluv Sander Raieste: NBA mees Bargnani ja Eestist tulnud noor poiss on võrdsed

Äsja ilmunud Basketball ajakirjas räägib Saski Baskonia meeskonda kuuluv Sander Raieste, kuidas tema esimesed kuud Hispaania tiiklubi juures läinud on. 

"Keegi mind kui kollanokka ei kohelnud. NBA mees Bargnani ja Eestist tulnud noorem, kogenematum mees olid võrdsed ja räägiti nagu sõber sõbraga," meenutas 17-aastane ääremängija oma meeskonda saabumist. 

"Kõige rohkem on ehk aidanud ja nõu andnud Larkin ja Beaubois," tõi Raieste välja kaks nime, kes on sisseelamisel ehk suurimaks abiks olnud. Siinkohal tasuks ära mainida ka abiliste teenetelehed. Shane Larkin tuli Hispaaniasse otse NBA-st, Rodrigue Beaubois mängis unistusteliigas aastatel 2009-2013. 

Kuigi hooajaeelses mängus õnnestus Raiestel ka põhimeeskonna eest platsile saada, siis peamiselt käib töö noortemeeskonnas. "Edaspidi hakkavad nooremad hakkavad mängima madalamat liigat, kuid peame säilitama valmisoleku ka trenniga liituda, kui keegi peaks saama vigastada," sõnas Eesti noortekoondislane enne hooaja algust. 

Hooajaeelne tutvustus, kus oma mõtetest räägib ka Sander Raieste (1.25):

Raiestet seob Saski Baskonia meeskonnaga 1+2+2 aasta pikkune leping, mis tähendab, et peale esimest aastat on võimalik meeskonnast lahkuda. Kuigi 17-aastane noormees on valikuga rahul, siis hinges põksub ka soov minna korvpalliharidust omandama USA-sse.