Justin Doellman vedas Barcelona võiduleFoto: JOSEP LAGO
Korvpall
14. oktoober 2016, 22:57

Barcelona tuli Euroliigas Unicsi vastu kaotusseisust välja, Fenerbahce pääses viimasel sekundil

Korvpalli Euroliigas alustas Barcelona uut hooaega raske võiduga võõral väljakul Kaasani Unicsi vastu, samal ajal pääses Istanbuli Fenerbahce kodusaalis viimasel sekundil. 

Barcelona sõitis külla Kaasani Unicsile ning oli veel enne viimast veerandit kaheksa punktiga kaotusseisus 43:51, kuid viimasel kümnel minutil näidati kohati fantastilist korvpalli. Periood võideti 26:12 ning saadi väga väärtuslik 69:63 võit. 

Hispaania võistkonna resultatiivseim oli 23 punktiga suvel Kosovo korvpallikoondisega ka Eestit väisanud Justin Doellman. Ante Tomic ja Juan Carlos Navarro lisasid 13 silma. Kaasani suurim korvikütt oli 14 punktiga Keith Langford.

Istanbuli Fenerbahce alustas uut Euroliiga hooaega kodus Saksamaa võistkonna Bambergi Brose vastu. Terve kohtumine oli tasavägine ning avapoolaja järel näitas tabloo 36:33 Türgi võistkonna eduseisu. 

Põnev ning kaasahaarav mäng jätkus ka teisel poolajal ning Fenerbahce pääses üle noatera. Jan Vesely'l oli 25 sekundit enne lõppu võimalus viia Istanbuli klubi kolme punktiga ette, kuid eksis mõlemal vabaviskel. See andis omakorda võimaluse külalistele, kuid Nicolo Melli viimase sekundi kolmene ei tabanud ning Fenerbahce pääses 67:66 võiduga. 

Võõrustajate resultatiivseim oli Bogdan Bogdanovic 18 punktiga, Darius Miller viskas Bambergi kasuks 17 silma. 

Kaunase Žalgiris sõitis külla Kreeka suurklubile Ateena Panathinaikos ning pidi tunnistama vastaste 76:84  paremust. Määravaks sai viimased kümme minutit, mille võõrustajad võitsid 33:24.

Panathinaikose resultatiivseim oli Nikos Pappas 19 punktiga, Leedu võistkonna suurim korvikütt oli 19 silmaga Brock Motum.