Ralf Aron keskel Foto: Thomas Suer / FIA F3
Auto-Moto uudised
16. oktoober 2016, 15:43

KAHJU! Ralf Aron jäi napilt parima uustulnuka tiitlist ilma

Ralf Aron saavutas Euroopa F3 meistrivõistluste kokkuvõttes uustulnukate arvestuses teise koha. Euroopa F3 meistrivõistluste viimasel etapil tõusis Ralf Aron kolmel korral uustulnukate arvestuses poodiumile ja saavutas hooaja kokkuvõttes selles arvestuses teise koha. Üldarvestuses lõpetas Ralf Aron seitsmendana. Hockenheimis sõidetud viimase etapi kvalifikatsioonides saavutatud ringiajad andsid Prema Powerteami piloodile sõitudeks 5., 8. ja 11. stardikoha. Kõigis kolmes võistlussõidus aga õnnestus Ralf Aronil oma kohta tublisti parandada.

Avasõidus tõusis Ralf Aron stardi ja esimese ringi järel neljandaks ning püsis sel kohal kuni finišini, saavutades samas ka esikoha uustulnukate arvestuses.

Ka teises sõidus õnnestus eestlasel juba stardiga tõusta tublisti ettepoole ja finišeerida viiendana ning uustulnukatest kolmandana. Kolmandas sõidus tegi Ralf Aron suurepärase stardi ja tõusis juba esimeste kurvidega 11. kohalt seitsmendaks, aga pidi hiljem siiski ühe koha loovutama ja finišeeris kaheksanda kohaga.

"Kiirus oli hea juba vabatreeningutel ja esimene kvalifikatsioon kulges samuti normaalselt, kuigi oleks saanud ehk veel paremini," kommenteeris Ralf Aron.

"Teises kvalifikatsioonis tekitas üks tiimikaaslastest väikese segaduse, mis rikkus nii minu kui ka veel ühe tiimikaaslase kvalifikatsiooni. Aga sõidud läksid iseenesest hästi - tegin häid möödasõite ja suutsin igas sõidus kohti parandada."

"Kui aasta algul ei saanud vahel just sõitudes kõige paremini hakkama, siis nüüd hooaja lõpus läks asi paremuse poole. Igatahes võis nädalavahetusega rahule jääda. Hooajaga võib ka kokkuvõttes rahule jääda, sest kuigi hooaja keskel oli paar kehvemat nädalavahetust, siis lõpus kulges taas tõusvas joones."

Euroopa meistriks krooniti Ralf Aroni tiimikaaslane Lance Stroll ja tiimide arvestuses saavutas esikoha Prema Powerteam.