TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf.Foto: Alar Truu
Korvpall
18. oktoober 2016, 04:00

Kalle Klandorf läheb kaotuste kiuste eurosarja optimistlikult (1)

Sarnaselt Tartu Ülikooliga mängib FIBA Europe Cupil TLÜ/Kalev, kes on kodust korvpalliliigat küll alustanud kolme kaotusega. Avalöök tehakse homme Rumeenias Tirgu Muresi meeskonna vastu.

„Meil on olnud komplekteerimis- ja hooaja alguse raskused, aga loodan parimat. Arvan, et aja jooksul paraneb pilt oluliselt,“ ütles „väikese“ Kalevi peatreener Kalle Klandorf, kes on paar nädalat olnud haiguslehel, aga plaanib täna meeskonnaga Dracula-maale kaasa sõita.

Kaotatud on nii Valgale, Pärnule kui ka TTÜ-le, tõsi kõik kohtumised on olnud tasavägised. „Kontrollmänge jäi väheks, lisaks pidime kolm meest tagasi saatma ning uute tulekuga otsast peale alustama,“ ei salga Klandorf, et jackpot’e nagu eelmisel hooajal Johnny Berhanemeskelit ja talvel Dominykas Milkat värvates esimese hooga ei paista. Praegu on meeskonnas neli välismaalast.

Lisaks selgus röntgenipildist, et mängujuht Jahmal Jonesi põlvel on menisk veidi puru ja kõhred läbi ning pealik ei kujuta ette, kui kauaks 183 cm pikkusest kanadalasest mängumeest on.

Ent sarnaselt Tartuga kuulub ka TLÜ/Kalev kolmeliikmelisse alagruppi ehk edasi pääsemiseks tuleb edestada ainult üht vastast. Ning selleks on pigem Tirgu Mures kui Leedu liiga keskmik Prienai Vytautas. „Tirgu on küll Rumeenia eelmise hooaja hõbe, kuid neil on rahalisi raskusi ja tänavune meeskond on nõrgem – tundub selline Balti liiga tasemega,“ pakkus Klandorf.

Tegelikult pidi sellesse gruppi kuuluma ka Meistrite liiga kvalifikatsioonis osalenud ja sealt mitte edasi pääsenud Aleksandrovaci Igokea Bosniast, kuid too klubi loobus mängimast. „Rahaliselt tähendab see 12 000-15 000 eurot võitu,“ arvutas Klandorf.

FIBA Europe Cupi esimese ringi sõel pole kõige tihedam. Võistlust alustab 37 meeskonda, kes on jaotatud kümnesse alagruppi. Teisele etapile, 24 parema sekka saab iga grupi kaks paremat, lisaks neli edukamat kolmanda koha meeskonda.