Joel Matip ja Jürgen KloppFoto: John Sibley
Jalgpall
18. oktoober 2016, 17:41

STATISTIKA EI VALETA: Klavani klubisisene konkurent tsementeeris veatu esitusega Unitedi vastu veelgi oma põhikoosseisu kohta

Ragnar Klavani meeskonnakaaslane Joel Matip on oma karjääri Liverpoolis tõeliselt hästi alustanud. Lisaks varasematele soliidsetele esitustele neutraliseeris ta eilses kohtumises Manchester Unitedi vastu maailma ühe parima ründaja. 

Suvise üleminekuakna perioodil tasuta Liverpooli meeskonnaga liitunud Matip on ennast iga kohtumisega üha rohkem tõestamas. Selle heaks tunnistuseks on eilne 0-0 kohtumine Unitediga. 

Nimelt tegi kameruni keskkaitsja nõnda head tööd, et Zlatan Ibarhimovic suutis 90 minuti jooksul Liverpooli trahvikastis teha vaid kolm pallipuudet. Lisaks näppas Matip kolmel korral Ibrahimovici jalalt mänguvahendi, kui viimane ohtlikult kasti ääres tegutses. 

25-aastane keskkaitsja võitis ühe õhuduelli, tegi kaks õnnestunud vaheltlõiget ning klaaris kolmel korral palli enda karistusalast. Ibrahimovicil õnnestus palli hoida vaid 3,1 protsenti mänguajast, mis oli väiksem number kui kõigil Liverpooli meestel välja arvatud Sturridge. 

35-aastane rootslane tegi eile äärmiselt mannetu mängu ning suur roll oli selles Matipil. Samuti tuleb kiita teist keskkaitsjat Dejan Lovrenit, kes samuti hea esituse tegi. Tunneme rõõmu Liverpooli kaitse üle, kuid veidi ka kurbust, et meie mehel läheb mänguaja saamine veelgi raskemaks.